Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 L'alcalde lliura les distincions al Mèrit Cultural

L'alcalde lliura les distincions al Mèrit Cultural

L'alcalde lliura les distincions al Mèrit Cultural

S'ha reconegut l'escriptora Coia Valls, el sardanista Jordi Grau, la 'bailaora' Meritxell Puvill, el joier Tomàs Palos i l'artista Tom Carr
L'alcalde lliura les distincions al Mèrit Cultural Foto: Tjerk van der Meulen.
24/01/2023

Aquesta tarda l’alcalde Pau Ricomà ha lliurat les distincions de la ciutat de Tarragona al Mèrit Cultural. En primer lloc, s’ha distingit l’escriptora Coia Valls Lora, autora de novel·les com La princesa de jade, també ha escrit obres teatrals com La cuinera i El mercader, i ha participat en diverses obres i pel·lícules. Amb tot, aquesta professora d’educació especial i logopèdia també ha publicat contes infantils i juvenils. 

Seguidament, s’ha reconegut al sardanista Jordi Grau Cabeza qui, com a president del Casal Tarragoní, ha contribuït en el foment de la sardana i música de cobla. La distinció reconeix també l’activitat dinamitzadora i de gestió cultural de l’entitat tarragonina.  

També ha rebut la distinció la bailaora professional Meritxell Puvill Estivill. Aquesta serrallenca vinculada a la vida cultural de la ciutat és, a més, ballarina de ballet i ha participat amb diferents companyies. És també professora de dansa a l’Estudi de dansa Art i Flamenc, un centre especialitzat que va crear ella mateixa el 2010.  

Després s’ha entregat el reconeixement a l’artista Tom Carr, natural de Tarragona i amb arrels valencianes i estatunidenques. Com a pintor i escultor contemporani ha destacat per les instal·lacions i muntatges arquitectònics rellevants als anys 80, així com els conceptes d’espai i temps i formes més curvilínies en l’estudi de l’equilibri entre el concepte i la forma, més recentment.  

Finalment, s’ha distingit al joier Tomàs Palos Redondo, de 73 anys i nascut a Cadis; ha treballat durant més de 30 anys com a professor de joieria a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. Guardonat en diverses ocasions, és un joier de reconegut prestigi amb exposicions i reconeixements a tot l’estat espanyol. 

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha subratllat que és un privilegi distingir persones que són una mostra de la diversitat cultural en tots els àmbits. Són persones que excel·leixen perquè han fet del sacrifici la seva professió. Totes elles tenen una àmplia trajectòria per estimar tant el seu ofici”.  

L’acte, que ha tingut lloc a la Sala Eutyches del Palau Firal i de Congressos, ha comptat amb l’actuació musical del conjunt de guitarres flamenques de l’Escola Municipal de Música de Tarragona i la cantaora Lídia Giráldez com a obertura, i l’actuació dels Ministrers, que han clos l’acte amb la sardana La Serrallenca, de Francesc Sans, estrenada a l’Aplec del Serrallo del 2021.  

Segells de reconeixement d'administració oberta