Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 Les arts visuals a debat aquesta setmana, amb motiu del pla estratègic de Cultura

Les arts visuals a debat aquesta setmana, amb motiu del pla estratègic de Cultura

Les arts visuals a debat aquesta setmana, amb motiu del pla estratègic de Cultura

El 2024 es convocaran noves sessions per rebre aportacions sobre lletres, patrimoni històric o arts escèniques
Les arts visuals a debat aquesta setmana, amb motiu del pla estratègic de Cultura Imatge d'arxiu una exposició a Mèdol. Foto: Ari Lucena.
11/12/2023

Amb motiu de la posada en marxa del Pla Estratègic Tarragona Cultura, aquesta setmana engeguen les taules sectorials, per tal de tirar endavant el projecte que marcarà les línies principals  a seguir en l’àmbit de la cultura a la ciutat, per als propers anys.  

En aquest sentit, dimecres 13 a les 18.30 h a la Casa Canals, seu de Mèdol Centre d’Arts Contemporànies, es farà la Taula sectorial de les Arts Visuals, que té com a objectiu la recollida d’aportacions i orientacions per part dels assistents, per a l’elaboració de la diagnosi de la situació de la cultura a Tarragona, centrant-se en l’àmbit, en aquest cas de les arts visuals en el sentit més ampli, des de les disciplines clàssiques com la pintura, l’escultura, la ceràmica, la fotografia o el dibuix, amb d’altres emergents vinculades a les noves tecnologies, com el videoart, entre d'altres. Posteriorment, en una segona sessió, el treball consistirà en debatre i prioritzar els reptes de futur i les línies d’intervenció que ajudaran a elaborar el Pla. 

El calendari continua l'any vinent, el dimarts 20 de febrer a les 18 h a l’Antic Ajuntament per parlar de l’àmbit de les lletres; el dijous 28 de febrer també a les 18 h sobre la divulgació del patrimoni històric a la sala Josep Yxart del Teatre Tarragona i finalment el dijous 14 de març, també a les 18 h i a la mateixa sala, on es trobaran els agents vinculats a les arts escèniques. Cada taula comptarà amb dues sessions, que seran conduïdes per dinamitzadores i tindran una durada de dues hores cadascuna, en què es convoquen els agents directament implicats així com a la ciutadania en general que s’hi senti interessada. L’accés és lliure i no cal inscripció prèvia.  

Pla estratègic Tarragona Cultura

El disseny i la posada en marxa del Pla Estratègic Tarragona Cultura es basa en el consens més gran possible, mitjançant la participació tant dels agents culturals com de la ciutadania en general. En un primer estadi, l'Ajuntament s'erigeix ​​com oient, centrat en processos d'escolta activa, mentre que en un segon estadi, es significa com l'agent preferent per a la presa de decisions sobre el disseny del pla i l’estratègia i accions que el conformen. 

En aquest sentit, en la fase diagnosi 2023-2024, s’han fixat alguns focus de treball amb dinàmiques participatives, un dels quals són les taules de treball per cada àmbit sectorial. Així es comptarà amb nou àmbits: arts visuals, arts escèniques, alimentació i gastronomia, indústries creatives, audiovisual, disseny i multimèdia, lletres, música clàssica, músiques modernes, divulgació del patrimoni històric i patrimoni immaterial.  

Segells de reconeixement d'administració oberta