Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 Les pel·lícules finalistes als premis Lux es tornaran a veure a Tarragona

Les pel·lícules finalistes als premis Lux es tornaran a veure a Tarragona

Les pel·lícules finalistes als premis Lux es tornaran a veure a Tarragona

Es tracta d’una iniciativa impulsada des d’Europe Direct Tarragona que s’iniciarà el pròxim dilluns 17 d’abril
13/04/2023

Les pel·lícules finalistes als premis Lux es podran tornar a veure a la ciutat de Tarragona a través del Cicle de Cinema Europeu Lux que organitza el centre d’informació Europe Direct Tarragona i que tindrà lloc a les instal·lacions dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (carrer Major, 14) des del pròxim dilluns 17 d’abril fins al 21 d’abril. 

Aquest és el segon any consecutiu que Tarragona gaudeix de les projeccions de les pel·lícules finalistes a obtenir el premi del públic del certamen de Cinema Europeu Lux amb l’objectiu que els tarragonins i les tarragonines, de la mateixa manera com ho farà la resta de ciutadania europea, puguin valorar-les. La proposta forma part dels actes que anualment organitza el Centre d’Informació Europe Direct Tarragona per apropar Europa a la ciutadania i permetre la participació i la reflexió a través de la cultura. La projecció de les pel·lícules es farà en VOSE i, excepte dimarts 18 d’abril, totes les sessions començaran a les 19 h. L'accés és limitat a l'aforament de l'espai. 

El cicle de cinema arrencarà el dilluns 17 d’abril, amb El triángulo de la tristeza (Suècia, 2022), una comèdia satírica d'humor negre al voltant de la discriminació per raó de sexe i raça, estrenada al Festival de Cinema de Canes i guardonada amb la Palma d’Or. Està escrita i dirigida per Ruben Östlund i protagonitzada per Harris Dickinson, Charlbi Dean i Woody Harrelson. 

Dimarts 18 d’abril, a les 17 h, es projectarà Close, una pel·lícula dramàtica, coproducció belga-neerlandesa-francesa sobre la descoberta de la sexualitat LGTBIQ i l’assetjament escolar dirigida per Lukas Dhont, amb guió de Dhont i Angelo Tijssens. El repartiment compta amb Eden Dambrine, Gustav de Waele, Émilie Dequenne i Léa Drucker. Ha guanyat el Gran Premi del Jurat a la secció oficial del Festival de Canes 2022, amb nominació a la Palma d'Or i a la Queer Palm. Nominada com a Millor Pel·lícula en llengua no anglesa en la 95a edició dels Premis Oscar. 

L’endemà, dimecres 19 d’abril, tindrà lloc el film Burning Days (Turquía 2022), una pel·lícula de cooproducció turca-francesa-alemanya, un retrat del populisme, de l’homofòbia i la intolerància a Turquia. Escrita i dirigida per Emin Alper.  

Dijous es podrà veure Will-O’-The Wisp (Portugal, 2022). És una comèdia romàntica musical al voltant de la lluita contra el canvi climàtic, dirigida per João Pedro Rodrigues i protagonitzada per Mauro Costa. 

Finalment, serà Alcarràs la pel·lícula que divendres a les 19 h tancarà el cicle de cinema. Alcarràs és una pel·lícula d'autor dramàtica de coproducció internacional dirigida per Carla Simón al voltant del progrés de la industrialització enfront de l’agricultura i de la desaparició progressiva de l’estil de vida rural.  

El Centre d’Informació Europe Direct Tarragona és el punt d’informació i assessorament que l’Ajuntament de Tarragona té a disposició de la ciutadania des de fa catorze anys per tot allò que està relacionat amb la Unió Europea: consultes sobre les polítiques, els programes i les prioritats de la UE. 

Segells de reconeixement d'administració oberta