Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 L'espectacle musical solidari Mamapop arriba a Tarragona el 2 de desembre

L'espectacle musical solidari Mamapop arriba a Tarragona el 2 de desembre

L'espectacle musical solidari Mamapop arriba a Tarragona el 2 de desembre

És la primera vegada que la ciutat acull aquest esdeveniment que recull fons per a la recerca científica sobre el càncer de mama
 L'espectacle musical solidari Mamapop arriba a Tarragona el 2 de desembre Foto: Tjerk van der Meulen.
18/10/2023

El 8è Mamapop solidari, que reunirà a nou cantants solistes i a una quarantena de  músics i ballarins en escena, estrenarà la seva edició dedicada als grans musicals de la història al Palau Firal i de Congressos de Tarragona el proper dissabte 2 de desembre a les 21 h. Tots els beneficis aconseguits a través del concert solidari es destinaran a la investigació pel càncer de mama a l’Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili. Les entrades estan ja a la venda al web www.mamapop.cat. Mamapop és un espectacle musical que té per objectiu aconseguir finançament per a la recerca científica sobre el càncer de mama. Després de set exitoses edicions a Lleida i tres més a Andorra, Mamapop s’estrena a Tarragona per primera vegada coincidint amb la 8a edició del concert.

Enguany l’espectacle està dedicat als musicals i farà un recorregut pels temes més coneguts de musicals de diferents estils com: Mamma Mia!, Grease, Sonrisas y Lágrimas, Singing in the rain, La Sirenita, Mecano, Cats, Queen, Fama, Flash Dace, Footloose, així com èxits de Frank Sinatra, Tina Turner, Bonnie Taylor o Michael Jackson. El Mamapop Musicals reunirà a nou cantants solistes i posarà en escena a una quarantena de músics fusionant la base pop-rock de la MamaBanda amb les cordes (violins i violoncels) de la Jove Orquestra de Ponent. Entre Paula Costes, Nerea García, Laura Roure, Anna Simon, Xènia Pérez, David Honrrubia, Toni Gilabert, Nomís Lenam, i la jove promesa balaguerina Maria Fernández s'encarregaran de les veus. Irene Olivé, que durant quinze anys ha acompanyat als cors a Paloma San Basilio arreu del món, serà la directora de veus i coach.

La iniciativa ha comptat des del primer moment amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona. En el transcurs de la presentació de l’espectacle que ha tingut lloc aquest dimecres al matí, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha destacat que “estem molt contents d’acollir i poder col·laborar en aquest gran concert solidari que arriba per primera vegada a Tarragona” i així mateix ha corroborat que “animem a la ciutadania a participar en aquest gran espectacle i lluitar, tots i totes, per ajudar, entre tots, a la investigació per la lluita contra el càncer”. 

El promotor i director artístic de Mamapop, Manel Simon, ha explicat aquest any serà una edició inèdita i un nou repte musical: “Volem sorprendre i per això afrontem un gran repte amb aquesta producció inèdita i multi-estils. Es tracta d’una producció de màxima qualitat a la qual posarem tota la nostra experiència dels darrers anys per oferir un gran espectacle per lluitar per la mama”.   

Per la seva banda, el director de l’Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili, Joan Vendrell, ha remarcat que “agraïm el suport de la ciutadania en iniciatives solidàries com aquestes, que ens permeten seguir avançant en la recerca de les malalties amb una elevada prevalença i un gran impacte social, com el càncer de mama”.  

Sobre Mamapop  

El concert solidari Mamapop neix a Lleida al 2014 amb l’objectiu d’aconseguir finançament per a la recerca científica sobre el càncer de mama. Després de set edicions celebrades a Lleida i tres a Andorra, Mamapop ha destinat els seus beneficis íntegres a l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida. En total han estat 192.000 euros, convertint-se així en la primera font de finançament privat de l’IRBLleida per la investigació en càncer de mama.    

Diferents empreses i persones col·laboren activament amb el Mamapop des de la seva estrena. Enguany destaquen el suport de Repsol i Factor Energia i, especialment, el de persones anònimes compromeses amb la difusió i promoció del projecte; així com dels ambaixadors i ambaixadores entre els quals hi ha Luis del Olmo, Roser Capdevila, l’ambaixadora d’honor Helena Rakosnik, la cantat lleidatana Lorena Gómez i la vallenca Mariona Escoda, entre altres.   

Més informació i venda d'entrades a www.mamapop.cat.

Segells de reconeixement d'administració oberta