Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 Mèdol estrena temporada amb una exposició sonora de Fito Conesa

Mèdol estrena temporada amb una exposició sonora de Fito Conesa

Mèdol estrena temporada amb una exposició sonora de Fito Conesa

L’artista, flamant Premi de videocreació 2022, evoca a ‘Ones de resistència’ la interacció entre el so i la memòria
09/02/2023

Mèdol, Centre d’arts contemporànies de Tarragona, estrena oficialment demà a les 19 h el programa de la temporada 2023 amb una exposició sonora a càrrec del flamant premi de videocreació Fito Conesa. Ones de resistència, que es podrà veure i escoltar a les Golfes de Casa Canals fins al proper 9 d’abril, evoca la capacitat que tenen la música, la veu o el so ambient per activar la memòria en relació a una experiència o un moment determinat. 

Ones de resistència proposa als visitants estimular la memòria recent experimentant amb el fet sonor i la vibració. Amb recursos d’intel·ligència artificial i component una simfonia a partir de veus anònimes de l’entorn de Tarragona, Conesa planteja un recorregut visual i sonor per moments que desvetllen la sensació del record. L’exposició també permet la consulta d’un arxiu acústic en homenatge a les històries anònimes. 

Conesa és el guanyador de la novena edició del Premi de Videocreació. El Departament de Cultura de la Generalitat, LOOP Barcelona, Santa Mònica i els centres territorials del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya, entre els quals hi ha Mèdol, li coproduiran el projecte guardonat, Ànoxia, un preludi constant, que s’inaugurarà el proper novembre a Barcelona en el marc del festival LOOP 2023

Segells de reconeixement d'administració oberta