Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 Més de 13.000 persones gaudeixen de les propostes culturals de l’Estiu Tarragona Cultura 2023

Més de 13.000 persones gaudeixen de les propostes culturals de l’Estiu Tarragona Cultura 2023

Més de 13.000 persones gaudeixen de les propostes culturals de l’Estiu Tarragona Cultura 2023

El cicle ha finalitzat aquest cap de setmana amb el doble concert de Lildami i Julieta al Teatre Auditori del Camp de Mart
Més de 13.000 persones gaudeixen de les propostes culturals de l’Estiu Tarragona Cultura 2023 Foto: Rafael López-Monné
07/08/2023

El cicle Estiu Tarragona Cultura tanca la seva edició 2023. Des del seu inici, durant el mes de juny, fins aquest cap de setmana amb el concert de Lildami i Julieta, més de 13.000 persones han gaudit de tallers, xerrades, espectacles, exposicions, instal·lacions, concerts i cinema. 

Els quatre cicles que conformen aquesta programació d’estiu —Festival Camp de Mart, Cultura o Extinció, En Dansa i Cultura en família— han gaudit d’una ocupació de més del 70% al total de 70 actes oberts a tota la ciutadania.

Durant aquests dos mesos i mig de programació, una cinquantena d’entitats i companyies han omplert places, carrers, espais naturals i escènics, omplint-los de cultura transformadora. La consellera de Cultura de l'Ajuntament, Sandra Ramos, ha agraït "el treball d'entitats, companyies i professionals que han fet possible aquesta programació, així com també el treball interdepartamental entre les diferents àrees del Consistori". 

Al Festival Camp de Mart, les actuacions de Ginestà, Marala, Mariona Escoda, Marina Rossell & Franz Schubert Filharmonia, Pandataria amb Cayetana Guillen Cuervo, Lildami i Julieta, han fet cantar, ballar i emocionar al públic assistent. D’entre les novetats d’aquesta edició del Festival Camp de Mart, destaca la bona acollida dels divendres de circ i cinema a la fresca i els dijous de Refugi Sonor amb l’escenari Bar com a teló de fons, que ha exhaurit aforament en diverses ocasions.  

El cicle En Dansa ha celebrat el seu primer any de vida amb una edició molt especial celebrada a les Coves del Llorito, a l’Anella Verda de Tarragona. Rafael Lopez-Monné i les companyies del territori, com La Im.perfecta Cia, Maria Mora amb direcció d’Espai Evohé i Ivelice Brown de la companyia ¼ Experimental, o la convidada Anna Borràs amb la seva peça Exhale, han obsequiat els participants amb nits màgiques que combinaven la descoberta del patrimoni natural amb les peces de dansa creades site specifi especialment per les Coves del Llorito.  

Per la seva banda, el cicle Cultura en Família ha tingut un gran èxit de convocatòria tots els dissabtes i diumenges de juliol i el primer d’agost. El canvi d’horari de matí a vespre ha estat un encert i les famílies tarragonines han pogut gaudir de totes les propostes culturals. 

La programació d'Estiu Tarragona Cultura compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona. Des de la conselleria de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona es convida a tota la ciutadania a fer arribar les seves propostes culturals d’interès ciutadà ens ho podeu fer arribar al correu esceniques@tarragona.cat

Segells de reconeixement d'administració oberta