Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 Més de 15.000 persones fan ús del Centre Cultural Antic Ajuntament durant el seu primer any de funcionament

Més de 15.000 persones fan ús del Centre Cultural Antic Ajuntament durant el seu primer any de funcionament

Més de 15.000 persones fan ús del Centre Cultural Antic Ajuntament durant el seu primer any de funcionament

L'espai ha acollit en aquest temps més de 500 activitats culturals de petit format
28/12/2023

El Centre Cultural Antic Ajuntament fa balanç del seu primer any de vida. Des del passat mes de gener d’aquest 2023 que finalitza, un total de 15.763 persones han fet ús del nou espai cultural.  

L’Antic Ajuntament, ubicat a la Part Alta, obria les seves portes de manera continuada amb l’objectiu d’oferir un centre cultural de proximitat per promoure el desenvolupament artístic i creatiu de la ciutadania centrat en el suport a la pràctica cultural a partir de la cessió d’espais i de materials així com programant activitats formatives per al foment de la pràctica cultural i l’expressió artística.  

Tal com ha explicat la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, “estem molt satisfets del funcionament d’aquest espai durant el seu primer any de vida. Creiem que ha dinamitzat i ha impulsat la cultura de la ciutat”. Ramos ha afirmat que “aquest primer any ha permès unes primeres passes en un nou plantejament cultural i la participació de la ciutat en la Cultura. El Centre Cultural Antic Ajuntament ha servit en aquest primer any d’escenari, d’espai de reflexió, exhibició, d’assajos, reunions... en definitiva, una nova manera de fer cultura i ha permès duu a terme iniciatives que no tenien on dur-se a terme abans de la seva obertura”.  

Els mesos de més participació han estat el juny, amb més de 2.200 usuaris, seguit dels mesos de setembre, amb més de 1.900 usuaris, el mes de març, amb més de 1.800, i octubre i novembre, amb uns 1.700. 

Durant aquest primer any, el centre ha acollit més de 500 activitats culturals en petit format de tot tipus entre presentacions de llibres, xerrades de temàtica diversa, activitat de la Casa de les Lletres tant de la Tardor Literària com de la Primavera Literària, visites al propi edifici, espectacles de monòlegs, concerts de petit format, actuacions de dansa i tallers de teatre infantil i juvenil i de fotografia.  

Durant aquest 2023, un total de 25 entitats de la ciutat entre culturals, ecologistes, esportives així com associacions veïnals i agrupacions han fet ús de les instal·lacions del Centre Cultural Antic Ajuntament tant per activitats culturals internes a l’entitat com obertes a tota la ciutadania. De la mateixa manera, fins a 12 departaments municipals també han aprofitat les diferents dependències de l’edifici per organitzar-hi actes durant aquest primer any que ara finalitza. 

A banda, el Centre ha acollit també fins a 60 iniciatives culturals d’usuaris individuals que han proposat la realització d’algun acte i aquest s’ha acollit.   

Qualsevol col·lectiu o persona que vulgui demanar l’ús d’espais o desenvolupar propostes culturals a l’Antic Ajuntament les pot fer arribar de dues maneres

Segells de reconeixement d'administració oberta