Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 Més de 5.400 persones han gaudit del nou cicle Cultura o Extinció

Més de 5.400 persones han gaudit del nou cicle Cultura o Extinció

Més de 5.400 persones han gaudit del nou cicle Cultura o Extinció

El públic ha participat activament dels espectacles de carrer, experiències i espais de reflexió durant aquest mes de juny
Més de 5.400 persones han gaudit del nou cicle Cultura o Extinció Imatge de l'espectacle de circ 'MiraT', al parc Saavedra.
03/07/2023

Èxit de participació en la primera edició del Cultura o Extinció: més de 5.400 persones han format part del conjunt de dinàmiques i activitats del cicle, que ha tingut lloc en nombrosos espais de la ciutat i ha reflexionat sobre la sostenibilitat i el futur de la societat. S’han generat espais de reflexió, espectacles de carrer i de sala, instal·lacions plàstiques, performances i tot un seguit d’activitats que han fet gaudir i vibrar a la ciutadania de Tarragona. 

La combinació de Cultura o Extinció ha estat la idònia per a generar uns espais de trobada i de descoberta de la ciutat, que han estat innovadors i creatius. Tal com s’ha pogut comprovar durant el cicle, la cultura és el millor mecanisme d’adaptació al món i l’eina bàsica que es conforma en la particularitat de les relacions humanes. Els humans som capaços de generar creacions, compilar sabers i pensaments, així com relacionar-nos, viure i celebrar que som part d’una comunitat, que viu i gaudeix al carrer i alhora reflexionar sobre quin és el futur on volem viure. 

Per desenvolupar aquesta proposta hi ha hagut la implicació de 43 entitats (entitats de la ciutat i del territori, com ara el Col·lectiu Liana, l’Associació de Músics de Tarragona, la cia Tornavís, la Banda Unió Musical de Tarragona, Còdol, Projecte Ingenu, L’Escola d’Arquitectura de la URV, entre moltes d’altres) i altres d’arreu de l’estat, com ara Basurama o Fira Tàrrega o fins hi tot de fora, com la cia. Piano du Lac. 

Aquesta experiència ha estat desenvolupada amb la coordinació de les conselleries de Cultura, Cooperació, Neteja Pública, Joventut, Educació i Medi Ambient.  Dins els àmbits de cultura hi ha hagut la implicació de la Biblioteca Pepita Ferrer, el Mèdol Centre d’Arts Contemporànies, la Casa de les Lletres, el departament d’Arts Escèniques i Música; així com el suport del Port de Tarragona, de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya. Així doncs, amb la transversalitat dels diversos departaments i la implicació ciutadana, s'ha iniciat un camí per crear espais de vida cultural i per seguir imaginant futurs millors.  

Segells de reconeixement d'administració oberta