Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 Tarragona acull la presentació del 35è Aplec Internacional d'Adifolk

Tarragona acull la presentació del 35è Aplec Internacional d'Adifolk

Tarragona acull la presentació del 35è Aplec Internacional d'Adifolk

La Mulassa de Tarragona i l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa participaran en l'edició que acollirà la ciutat austríaca de Villach els dies 16, 17 i 18 de juny
Tarragona acull la presentació del 35è Aplec Internacional d'Adifolk Foto: Tjerk van der Meulen.
20/04/2023

El Centre Cultural Antic Ajuntament ha acollit aquest matí la presentació del 35è Aplec Internacional que se celebrarà a Villach (Àustria) els dies 16, 17 i 18 de juny. Es tracta de la mostra de cultura popular catalana que cada any organitza Adifolk, l'Associació per a la Difusió del Folklore, en una ciutat fora dels Països Catalans i que agrupa una representació de diferents elements representatius de la cultura popular catalana. En definitiva, un programa amb diferents exposicions, conferències, tallers, ballades tradicionals i espectacles que explicaran com es viu una festa major a Catalunya.  

En el decurs de l'acte s'ha donat a conèixer el programa oficial i els grups dels diferents àmbits de la cultura popular catalana que esdevindran ambaixadors de Catalunya, enguany a Àustria, amb la participació de 25 grups i més de 500 actuants. A la cita no hi faltaran grups i entitats culturals de la ciutat de Tarragona que també han estat presents avui durant la presentació. En concret, hi aniran la Mulassa de Tarragona i l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa.     

Aquesta jornada internacional va néixer a Amsterdam (Països Baixos) el 1988 i l'última edició es va fer a Elvas (Portugal). El president d’Adifolk, Ivan Besora, ha expressat que “esperem amb moltes ganes aquest relleu a la ciutat austríaca per omplir el centre d’aquesta ciutat tan activa i festiva gaudint de tota la cultura popular catalana”. “Els grups tenen moltes ganes d’arribar i que Catalunya es faci present a Villach”, ha conclòs Besora.   

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha agraït “que Adifolk hagi escollit Tarragona per la presentació del 35è Aplec Internacional per tractar-se d’una ciutat amb una cultura popular tan rica i viva, sempre present i tan característica nostra. Una oportunitat per la transferència cultural a través de la cultura popular que demostra la idiosincràsia del nostre país”.   

Finalment, la delegada del Govern de Catalunya a l’Europa Central, Krystyna Schreiber, ha intervingut de manera virtual en la presentació i ha remarcat la il·lusió que li fa la celebració de l’Aplec a Àustria perquè “ajuda a explicar Catalunya i no hi ha millor manera d’explicar dos pobles que a través de l’emoció compartida”. Segons Schreiber, “ensenyar les tradicions ajuda a transmetre valors, explicar la identitat i fomentar la cohesió social”.  

Segells de reconeixement d'administració oberta