Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 Tarragona celebra aquest diumenge el Corpus

Tarragona celebra aquest diumenge el Corpus

Tarragona celebra aquest diumenge el Corpus

La tradicional Professó canvia el recorregut per obres a carrers de la Part Alta
Tarragona celebra aquest diumenge el Corpus Imatge amb el recorregut de la Professó
08/06/2023

Aquest diumenge 11 de juny la ciutat celebrarà amb tota la tradició el Corpus amb l’Ou com balla a la font del claustre de la Catedral i l’ofici religiós. Des del Pla de la Seu tornarà a sortir el Seguici de Corpus amb el Magí de les Timbales, els Gegantons Negritos, els Gegants Moros i els Gegants Vells acompanyats dels grallers l’Esperidió, Tocaferro i Sonagralla.  

La festivitat, però, tindrà dos canvis destacats. D’una banda, la Processó canviarà el recorregut amb motiu d’unes obres als carrers Escrivanies Velles i carrer del Claustre. L’itinerari serà del Pla de la Seu, Nou del Patriarca, Peixateries Velles, Santes Creus, plaça de la Pagesia, Arc de Sant Llorenç, les coques i Pla de la Seu.  

Aquest nou recorregut comportarà talls de trànsit puntuals en el moment del pas de la Processó.  

El segon canvi és l’horari dels diferents actes de la jornada, que degut a la modificació de l'horari de l'Ofici religiós per part del Capítol Catedral, queda de la següent manera:  

  • 9 a 14 h font del claustre de la Catedral. L'Ou com balla. 
  • 16 a 21 h font del claustre de la Catedral. L'Ou com balla. Accés pel carrer del Claustre. 
  • 18 h Catedral. Ofici religiós.   
  • 18.30 h Pla de la Seu. Els elements del Seguici de Corpus -el Magí de les Timbales, els Gegantons Negritos, Gegants Moros i Gegants Vells o del Cós del Bou- arribaran al Pla de la Seu i tothom els podrà veure fins a l’inici de la Professó de Corpus. 
  • 19h Des del Pla de la Seu. Professó de Corpus. Els elements aniran acompanyats musicalment dels grallers l’Esperidió, Tocaferro i Sonagralla. 
    • Itinerari: Pla de la Seu, c. Nou del Patriarca, pl. de les Peixateries Velles, c. de Santes Creus, pl. de la Pagesia, c. de l'Arc de Sant Llorenç, c. de les coques i Pla de la Seu 
    • En acabar el recorregut, els elements festius tornaran cap a la plaça de la Font, on ballaran els Gegantons Negritos, Gegants Moros i Gegants Vells 
Segells de reconeixement d'administració oberta