Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 Tarragona homenatja els 50 anys del cop d’estat a Xile amb una trobada poètica

Tarragona homenatja els 50 anys del cop d’estat a Xile amb una trobada poètica

Tarragona homenatja els 50 anys del cop d’estat a Xile amb una trobada poètica

Les jornades, organitzades per l’associació Salvador Allende, l’ambaixada xilena i l’Ajuntament, tindran lloc del 4 al 6 de novembre
Tarragona homenatja els 50 anys del cop d’estat a Xile amb una trobada poètica Foto: Tjerk van der Meulen
02/11/2023

Durant tres dies, del 4 al 6 de novembre, diversos espais de la ciutat com l’Antiga Audiència, el Museu d’Art Modern, el Seminari Centre Tarraconense, el Teatret del Serrallo i la Universitat Rovira i Virgili seran escenari de lectures, debats, concerts, recorreguts poètics i taules rodones amb destacats poetes, cantautors i activistes xilens i d’aquí que es reuniran per compartir els seus treballs i reflexionar al voltant d’aquest esdeveniment.   

La trobada està organitzada per l’associació Salvador Allende, l’ambaixada xilena a Espanya i l’Ajuntament de Tarragona, en col·laboració amb l’Autoritat Portuària i la URV; i s’emmarca dins d’un ampli programa d’actes commemoratius que tenen lloc també a Barcelona i Madrid del 4 al 16 de novembre.  

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, ha explicat “la importància d’acollir un programa d’intercanvi cultural com aquest i de recordar fets històrics de gran significat per a la democràcia”. Ramos ha fet també una crida en defensa del llegat històric i els valors democràtics “de tots aquells que van salvaguardar la llibertat, la justícia i la dignitat del poble xilè”. 

Per la seva banda, la consellera de Serveis a la Ciutadania i d’Immigració, Cecilia Mangini ha destacat la bona relació d’amistat entre el poble xilè i el poble català. “Cal construir en democràcia, educar i formar en clau de justícia”, ha dit. Mangini ha agraït especialment el paper de l’Associació Salvador Allende així com a la resta d’entitats i artistes de la ciutat que s’hi han sumat a la iniciativa. 

El programa  

L’Antiga Audiència acollirà aquest dissabte 4 de novembre a les 11 h la inauguració de les jornades, que anirà a càrrec de la consellera Sandra Ramos. A continuació, al mateix espai tindrà lloc una taula rodona que comptarà amb la participació de poetes destacats com Elikura Chihuailaf, Alejandra del Río, Mauricio Redolés i Juan Carlos Elijas. A la nit, el col·lectiu Delight Lab proposa el concert audiovisual poètic “Un nuevo país”. 

Diumenge, el monument a Salvador Allende, al Camp de Mart, serà escenari del recorregut poètic que finalitzarà amb l’activitat del “Tren dels poetes”; i dilluns dia 6 clourà les jornades la trobada i xerrada “memòria i educació poètica”, al Campus Catalunya de la URV. 

El detall de la programació es pot consultar a la TGN Agenda.

Segells de reconeixement d'administració oberta