Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 Tarragona Turisme ofereix la programació 'Sant Magí Familiar'

Tarragona Turisme ofereix la programació 'Sant Magí Familiar'

Tarragona Turisme ofereix la programació 'Sant Magí Familiar'

L’ens municipal s’alia amb entitats culturals locals per oferir als visitants una trobada de gegants i nans i una festa musical durant les festes
01/08/2023

Tarragona Turisme ofereix la programació Sant Magí Familiar. Tant els tarragonins i tarragonines com els visitants podran gaudir d’una festa musical i una trobada gegantera els dies 12 i 15 d’agost, en marc de les festes de Sant Magí. La programació, coordinada per l’ens municipal juntament amb diferents entitats i associacions culturals vol acostar la cultura local al visitant, especialment al públic familiar.

En una trobada amb les entitats coorganitzadores, la consellera de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, ha destacat “la importància de compartir la cultura de la ciutat amb les persones que venen a visitar Tarragona i, ahora, de tenir un calendari festiu i cultural estable que garanteixi que qui ve a la ciutat sempre tindrà una experiència única per emportar-se’n, sigui quin sigui el moment de l’any”.

La programació Sant Magí Familiar començarà el dissabte 12 d’agost amb la 8a edició de la trobada de gegants i nans de Sant Magí, una de les millors trobades geganteres de Catalunya. L’acte començarà a les 17:30h de la tarda a la Rambla Nova. En total hi participaran 85 gegants de Catalunya, Aragó i França, acompanyats d’un miler de geganters i geganteres, que recorreran els carrers de la ciutat. L’acte està coorganitzat amb els Geganters del Passeig Torroja, els Amics de la Part Alta i el Club Maginet.

La quantitat de gegants i gegantes oferirà al públic una riquesa gegantera única a la ciutat, on es podran veure gegants de diverses alçades, motius i vestuaris. També hi participaran parelles de gegants centenaris que no surten habitualment de les seves poblacions. A banda dels gegants i nans de Tarragona, visitaran la ciutat gegants de moltes localitats de Catalunya, com Montblanc, la Selva del Camp, Tivissa, Igualada, Barcelona, Cervera, Montroig del Camp o Lleida, entre altres. També vindran gegants de Saragossa i de Rivesaltes, a França.  

Per altra banda, dimarts 15 d’agost, a la plaça de la Rumba, a partir de les 12 i fins a les 3 de la matinada es faran diverses activitats familiars. El dia començarà amb un vermut a ritme cubà, amb el grup Yawar. A partir de les 1 8h, es faran activitats de pintacares i globoflexia. Al vespre, a partir de les 20h, hi haurà sessió de minidisco infantil. La jornada es tancarà amb una sessió remember Sant Magí amb Dj’s locals, a partir de les 23 h. L’acte està organitzat amb els Amics de la Part Alta i l’Associació de Veïns del carrer Merceria i voltants.

Segells de reconeixement d'administració oberta