Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 Tot a punt per la mostra 'Cinema Lliure a la Platja'

Tot a punt per la mostra 'Cinema Lliure a la Platja'

Tot a punt per la mostra 'Cinema Lliure a la Platja'

La guardonada pel·lícula 'Alcarràs' obre el cicle aquest dilluns 10 de juliol
07/07/2023

Tot a punt perquè aquest estiu Tarragona s’estreni com a seu del festival ‘Cinema Lliure a la Platja’. Els dilluns 10, 17 i 24 de juliol la platja de la Móra acollirà tres projeccions de cinema independent.  

La ciutat se suma en la que és la 12a mostra ‘Cinema Lliure a la Platja’, que entre el 30 de juny i el 10 d’agost ha programat diferents títols independents a platges d’arreu de Catalunya i Mallorca. En totes les localitats es podrà veure l’espot de la darrera campanya turística de Tarragona.  

En concret, a la platja de la Móra es projectaran tres films de tres dones directores. El que donarà el tret de sortida, el dilluns 10 de juliol, serà Alcarràs, de Carla Simón, Os d'Or al 72è Festival Internacional de Cinema de Berlín. El segon títol, el dilluns 17 de juliol, será Cinco Lobitos, guanyadora de tres premis Goya, entre ells el de millor direcció novell. La mostra ‘Cinema Lliure a la Platja’ tancarà a Tarragona amb la pel·lícula Aftersun, de Charlotte Wells, que va rebre el premi French Touch Prize al Festival de Cannes.  

La consellera de Turisme, Montse Adan, ha destacat l’aposta de la ciutat per un turisme “familiar i de qualitat”. Considera la Móra la platja idònia per portar el festival i ho considera “un pas més en la descentralització de les propostes turístiques i culturals, per continuar treballant per situar Tarragona com a destí de referència”. Creu que el fet que Tarragona aculli per primera vegada la mostra ‘Cinema Lliure a la Platja’ posa de manifest, una vegada més “el gran ventall de possibilitats que ofereix la ciutat, tant pels turistes com pels veïns i veïnes”.  

Les pel·lícules es projectaran quan es pongui el sol, a partir de les 21:30 h, per assegurar una bona visibilitat de la pantalla. Abans de cada llargmetratge es projectarà un curtmetratge, per als quals enguany el festival compta amb la col·laboració dels festivals FILMETS i Conofest, així com amb la participació d'escoles de Catalunya i Mallorca en la Convocatòria Nou Talent. 

Aquesta programació complementa l'oferta lúdica d'estiu de la ciutat en matèria de cinema a la fresca (els dimecres amb Festival Sota La Palmera i els divendres amb Estiu Espectacular). 

Segells de reconeixement d'administració oberta