Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2024 Aquest dimecres, 10 de juliol, segona sessió del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC)

Aquest dimecres, 10 de juliol, segona sessió del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC)

Aquest dimecres, 10 de juliol, segona sessió del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC)

'Contes de la ciutat accidental', de Maïmouna Jallow, és el film d’aquesta setmana
08/07/2024

El Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC) fa un recull de pel·lícules que es categoritzen en quatre eixos temàtics: les migracions, el colonialisme, els feminismes i l’emergència ambiental. L’objectiu és donar al públic diferents perspectives de les realitats que dibuixen la vida al continent  i posar sobre la taula les noves mirades i narratives del cinema d’autoria africana, fet també des de les seves diàspores.

Contes de la ciutat accidental, de Maïmouna Jallow, és el film d’aquesta segona sessió que aborda les mirades cinematogràfiques amb perspectiva de gènere i reflexiona sobre les tensions entre tradició i modernitat, i els rols de gènere. Una pel·lícula humorística, protagonitzada per un grup eclèctic de persones que viuen a Nairobi i es reuneix via Zoom per celebrar una sessió sobre la gestió de la ira. A mesura que intercanvien històries i crítiques, surten a la llum problemes més profunds amb les seves vides i amb el govern local.

Organitzat per l’Ajuntament de Tarragona i en col·laboració amb el Fons Català de Cooperació i CinemÀfriques, l’emissió d’aquesta pel·lícula es farà a l’Espai Jove la Palmera aquest dimecres10 de juliol, a les 22 h.

El mateix dimecres10 de juliol, a les 19 h, l’activista pels drets humans Silvia Ayang “La Perla”, coneguda a les xarxes com Afropodersossa, ens explicarà la seva experiència vital com a activista antiracista, feminista i antihomòfoba amb gairebé 400.00 seguidors a TikTok i més de 150.000 a Instagram. A l’acte, posarà de manifest les evidències dels prejudicis més presents recollits en el seu darrer llibre Espanya no és només blanca.

Per saber quines seran les següents pel·lícules del festival durant aquest mes de juliol, podeu consultar el web de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta