Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2024 Jornada professional Especial Dansa

Jornada professional Especial Dansa

Jornada professional Especial Dansa

Se celebra durant el dia d'avui, 19 de març
19/03/2024

El Teatre Tarragona, el Metropol i la Rambla Nova acullen les representacions d’aquest mercat nacional amb la participació de més de 200 professionals del món de la dansa. En total, 150 programadors han assistit a la jornada, que ha comptat amb la presència d’una seixantena d’integrants de les 20 companyies que presenten avui la seva proposta de dansa, 10 d’elles en format presencial i 10 més en línia.

Més de 120 artistes i companyies de dansa de Catalunya han sol·licitat formar-ne part i 20 d’elles han estat escollides per una comissió que ha vetllat per fer una tria basada en la qualitat dels espectacles i la seva idoneïtat per a ser reproduïts en els espais escènics catalans, respectant criteris de paritat, de sostenibilitat, d’equilibri entre els gèneres artístics i de promoció de talents emergents.

Especial Dansa neix amb la intenció de celebrar-se a la ciutat de Tarragona de manera bianual durant, de moment, 4 edicions, amb l’objectiu de fomentar la contractació d’espectacles de dansa en el mercat català i posar en contacte companyies i professionals del sector d’arreu de l’Estat.

Especial Dansa és una iniciativa del Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, i de l’Ajuntament de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta