Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2024 L'Agenda 2030 aterra al Pla Estratègic de Cultura

L'Agenda 2030 aterra al Pla Estratègic de Cultura

L'Agenda 2030 aterra al Pla Estratègic de Cultura

Les xerrades del Pla Estratègic Tarragona Cultura es reprenen aquest dijous 6 de juny a partir de les 18h al vestíbul del Teatre Tarragona
03/06/2024

Les xerrades del Pla Estratègic Tarragona Cultura es reprenen aquest dijous 6 de juny a partir de les 18h al vestíbul del Teatre Tarragona; per tal de desenvolupar una jornada a l’entorn de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. La periodista Cinta S. Bellmunt moderarà l’acte amb els ponents Nicolás Barbieri, professor de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Begoña Guzmán d’UN Etxea (Associació d’Euskadi per a la UNESCO) i Àngel Mestres, director de Trànsit Projectes.
La jornada difondrà les múltiples maneres amb què la cultura pot contribuir a l’assoliment dels ODS i donarà visibilitat a experiències diverses que sovint passen desapercebudes, però que són molt rellevants per a les persones que hi participen, els seus entorns i els desafiaments a què ens enfrontem conjuntament. Així mateix, pretén incentivar i promoure que les organitzacions, associacions, creadores i empreses del sector cultural es posicionin i elaborin el seu propi full de ruta per millorar la seva activitat tenint en compte els principis i objectius continguts en l’Agenda 2030 i, per tant, impactar més positivament en la societat. En una primera part de col·loqui entre els ponents i en una segona amb participació i debat amb els assistents, es recolliran propostes per a incorporar-les en la planificació i gestió de les polítiques culturals locals.  Com en totes les jornades de temàtica transversal del Pla Estratègic, aquest acte compta amb intèrpret de llengua de signes i és obert a tothom.
 

El debat de les ODS a la cultura


El 2015 l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar un acord global, ratificat per 193 països, amb clares repercussions per a la humanitat: l’Agenda 2030 i els seus 17 objectius de desenvolupament sostenible, denominats ODS. Per primera vegada el món es comprometia a dur a terme una agenda comuna tan àmplia i universal. Entre els elements indispensables per a la localització de l’Agenda 2030, són necessàries les actuacions de sensibilització de tots els agents del territori i de la ciutadania. Així, el procés participatiu del Pla Estratègic Tarragona Cultura ha situat com un dels seus objectius la sensibilització del sector cultural cap als ODS de l’Agenda 2030, així com la contribució a una definició dels drets culturals de les persones en el context actual i a la incidència en la necessitat d’aquests drets.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta