Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2024 Les vuit institucions culturals de Tarragona celebren la Nit dels Museus amb la investigació com a eix temàtic

Les vuit institucions culturals de Tarragona celebren la Nit dels Museus amb la investigació com a eix temàtic

Les vuit institucions culturals de Tarragona celebren la Nit dels Museus amb la investigació com a eix temàtic

La Nit dels Museus, que enguany celebra el seu desè aniversari, ha escollit el lema de l’ICOM (Internacional Council of Museums) els “Museus per l’educació i la investigació”
Les vuit institucions culturals de Tarragona celebren la Nit dels Museus amb la investigació com a eix temàtic Joan Carles Borrachero
07/05/2024


El Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus 2024 tindrà lloc el dissabte 18 de maig. Enguany, per a la seva presentació, l’Ajuntament de Tarragona ha fet d’amfitrió i ha convidat a la Volta del Pallol als directors i responsables de les vuit institucions culturals de la ciutat que formen part de la programació, així com a l’empresa Auriga Serveis Culturals, qui ho coordina.
La Nit dels Museus, que enguany celebra el seu desè aniversari, cada any compta amb un fil conductor i aquest 2024 l’escollit ha estat el lema de l’ICOM (Internacional Council of Museums) els “Museus per l’educació i la investigació”. En aquest sentit, els centres culturals de la ciutat han volgut destacar en les seves peces escollides i exposicions, la importància de la investigació, aportant vuit visions diferents i particulars sobre aquest tema.
Així doncs el Museu del Port; el Museu Bíblic; el Museu Diocesà; el Museu d’Art Modern; el Museu Nacional Arqueològic; Mèdol - Centre d’Arts Contemporànies; CaixaForum i Museu d’Història han sumat esforços un any més per presentar una programació conjunta que d’una banda proposa repetir la ruta El viatge a la constel·lació museu, que compta amb el desplaçament en trenet en diversos torns i per a unes 200 persones; així com una visita guiada nocturna pels museus i institucions que obren les seves portes durant la Nit de Museus. D’altra banda i per primer cop, enguany s’ha editat un fulletó en el qual es presenten tots els actes que s’han organitzat, que també es pot consultar via web.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta