Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2024 Mèdol acull l'exposició A second skin de l'artista visual Vanessa Pey

Mèdol acull l'exposició A second skin de l'artista visual Vanessa Pey

Mèdol acull l'exposició A second skin de l'artista visual Vanessa Pey

La mostra es pot visitar de dimarts a diumenge a les Golfes de Casa Canals
31/05/2024

El Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, Mèdol, acull la primera exposició monogràfica de la creadora visual Vanessa Pey. La mostra A second skin, que es podrà veure a Casa Canals fins al 25 d’agost, tracta el fenomen del voyeurisme i la relació subjectiva que s’estableix entre l’objectiu de les càmeres i l’interior de l’ésser humà.
L'exposició es va inaugurar aquest dijous al vespre amb la presència de l’artista i la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, qui va explicar que “la mostra fa immersió en la producció recent de Pey i aborda temes identitaris i psicològics a través de diferents aproximacions a cossos i rostres”.
A second skin se centra en el voyeurisme, i explora tant la seva pròpia mirada com la de la càmera que s’interposa entre el subjecte i l’ull delirant de l’artista. Juxtaposant frames i fotografies, “l'artista desdibuixa la frontera entre el mitjà i el subjecte, el dispositiu controlat i l'ull autònom, el cos i l'objecte, i el terror i el plaer”, explica Gabriel Virgilio Luciani, comissària de la mostra.
L'obra de Pey qüestiona la relació entre els dispositius d'enregistrament, els mètodes cinematogràfics i l'efecte psicològic que experimenten els cossos que esdevenen mers subjectes.
“Pey treballa en la intersecció de totes les mirades davant i darrere la càmera: la de l’artista, la de la màquina i la del mateix subjecte. El resultat és un punt de vista completament nou, retrats literals i sense eufemismes, imatges etèries, que mostren moviment, seducció, por o dominació”, explica Vicent Fibla, director de Mèdol.
Nascuda a Tarragona el 1973, Vanessa Pey atresora una destacada trajectòria artística. Des de la dècada dels noranta utilitza la fotografia i el vídeo per explorar una gran diversitat de llenguatges, capes i textures, poètiques i friccions. Defensora de l'ambigüitat com a posicionament poètic, Pey evoca estats afectius crus i conflictes identitaris a través de les seves obres. La seva producció artística inclou exposicions a la Galeria Antoni Pinyol, la Fundació Vila Casas, Lo Pati i el Museu d’Art Modern de Tarragona, entre d’altres, i forma part de col·leccions com la del MACBA.
A second skin es podrà veure a Les Golfes de Casa Canals fins a final d’agost. L'horari de visita és de dimarts a diumenge de 10 a 20 h. L'entrada és gratuïta.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta