Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2024 Mèdol engega un taller experimental per apropar la creació artística als joves

Mèdol engega un taller experimental per apropar la creació artística als joves

Mèdol engega un taller experimental per apropar la creació artística als joves

‘Viu l’Art Viu’ és una activitat immersiva dissenyada per a estudiants de primària i secundària
04/06/2024

El Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, Mèdol, ha engegat un programa pedagògic innovador per apropar la creació contemporània als centres educatius de l’entorn. ‘Viu l’Art Viu’ és una activitat immersiva dissenyada per a estudiants de primària i secundària amb l'objectiu de fomentar la comprensió i posar en valor l'art contemporani.
Sota el guiatge de Còdol Educació, els estudiants tenen l'oportunitat de visitar en grup la seu de Mèdol, Casa Canals, i explorar les connexions entre el passat i el present de l'art d’una forma adaptada i lúdica. L’activitat, d’unes dues hores de durada, inclou diversos tallers pràctics que contextualitzen la creació contemporània dins la història de l'art i l’actualitat, de manera que els participants reflexionen sobre les diferents formes d'expressió i debaten sobre què constitueix la creació artística.
A més, els estudiants poden explorar les seves pròpies idees creatives i experimentar de primera mà els processos artístics contemporanis. Aquesta experiència pràctica els permet desenvolupar habilitats crítiques i creatives en un ambient estimulant i interactiu.
Finalitzats els tallers, els alumnes fan una visita reflexiva a les exposicions temporals de Casa Canals. Actualment, a la sala Les Golfes es pot veure la primera exposició monogràfica de l'artista Vanessa Pey, titulada A Second Skin, que tracta la relació subjectiva entre l’objectiu de les càmeres i l’interior de l’ésser humà.
“A Mèdol tenim l’objectiu d’apropar i fer accessible a tothom la creació contemporània, i això implica mediar i adaptar-nos a les necessitats de col·lectius molt diferents”, explica la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos. “Els joves es troben en una etapa en què han d’aprendre a desenvolupar el pensament crític, i en això, la creació artística hi pot jugar un paper important”, afegeix per la seva banda Vicent Fibla, director de Mèdol.
A partir de l’estiu, l’activitat estrenarà una versió de ‘Viu l’Art Viu’ adaptada a les famílies. Es farà de forma gratuïta i caldrà reservar prèviament.
Per a més informació sobre el programa 'Viu l'Art Viu' i altres activitats de Mèdol, es pot consultar la seva pàgina web oficial. Les reserves per fer l’activitat es fan a la web de Còdol educació.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta