Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2024 S’inicien les obres de restauració del Teatre Metropol

S’inicien les obres de restauració del Teatre Metropol

S’inicien les obres de restauració del Teatre Metropol

Ara s’engega una primera fase de recuperació dels colors originals i intervenció de la coberta
S’inicien les obres de restauració del Teatre Metropol La consellera de Cultura, Sandra Ramos, durant les obres de rehabilitació
02/07/2024

Aquest matí ha donat el tret de sortida el projecte d’obres de rehabilitació del Teatre Metropol que, en aquesta nova fase, està previst que finalitzin al desembre. Consisteix a recuperar els colors originals i restaurar els elements de Josep Maria Jujol que hi ha a l’interior del teatre. Així mateix, també es treballarà a les cobertes del passadís de Rambla Nova a l’accés de platea, per tal d’evitar filtracions d’aigua del terrat, tot l’espai interior amb les màximes condicions de seguretat.

La segona fase començarà a inicis del 2025 i s’intervindrà al pati, amb l’arranjament de tota la fusteria i la inclinació, que produeix problemes d’humitats, i la rehabilitació de les columnes. Segons la consellera de Cultura, Sandra Ramos, el projecte era del tot necessari “tot i que farà que tinguem el teatre aquest temps tancat, però calia un projecte com aquest per a la seva futura reobertura”. Així mateix, ha explicat que es retornarà als colors originals de Jujol, que la gent no s’espera per a res i no coneix, “ja que són anteriors a la intervenció de reforma de 1995”.

Aquestes dues fases costaran 300.000 € cadascuna. De moment, s'hi destina una subvenció de 70.000 €, del 2 % cultural de la Generalitat. Finalment, Ramos ha apuntat que “el nostre objectiu és fer una rehabilitació integral de l’edifici, però anirem per parts”. De moment no hi ha dates per a aquest futur projecte.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta