Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2024 Tarragona acull el Cicle de Cinema dels Premis Lux a partir del 27 de febrer

Tarragona acull el Cicle de Cinema dels Premis Lux a partir del 27 de febrer

Tarragona acull el Cicle de Cinema dels Premis Lux a partir del 27 de febrer

Arriba a Tarragona per tercer any consecutiu, a partir del 27 de febrer, de la mà d’Europe Direct Tarragona, l’oficina de l’Ajuntament de Tarragona per apropar a la ciutadania els temes relacionats amb la Unió Europea
21/02/2024

La proposta forma part dels actes que anualment organitza el Centre d’Informació Europe Direct Tarragona per apropar Europa a la ciutadania, i permetre la participació i la reflexió també a través de la cultura. Aquesta tercera edició és possible gràcies a la col·laboració dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona, que acull les projeccions a les seves instal·lacions, i el Festival REC, que s’encarregarà de les presentacions de les pel·lícules seleccionades.

La programació

El cicle de cinema arrencarà el dimarts, 27 de febrer a les 19 hores, amb 20.000 especies de abejas (Espanya, 2023), l’òpera prima que signa Estíbaliz Urresola. Aquest film guanyador de l’Os de Plata al darrer Festival de Berlín, premiat al Festival de Màlaga i guanyador en algunes categories als Premis Feroz, Forqué, Gaudí i, recentment, als Goya. 

El dimarts, 5 de març a les 19 hores, es projectarà el film Fallen Leaves (Finlàndia, 2023), la proposta d’Aki Kaurismäki que ens acosta al millor cinema d’autor a través d’una història d’amor de dues persones  a través d’un relat minimalista i ple de tendresa, que ha obtingut el Premi del Jurat del darrer Festival de Cannes.

La següent proposta del cicle es projectarà el divendres, 8 de març a les 19 hores i és Smoke Sauna Sisterhood (Estònia, 2023) una pel·lícula delicada que ens parla de secrets i converses en moments d’intimitat entre diverses dones, que comparteixen la seva experiència per créixer com a persones. Aquesta proposta, que signa Anna Hints, és la guanyadora de la darrera edició del Festival de Sundance en la categoria de millor direcció i també ha rebut el reconeixement dels Premis de Cinema Europeu (EFA).

On the adamant (França, 2023) és la pel·lícula que els espectadors podran veure el dimarts, 12 de març a les 19 hores. Aquesta producció, que signa el director Nicolas Philibert, ens situa en una estructura flotant ubicada al riu Sena, en la qual hi ha adults que es tracten dels seus trastorns mentals. Aquesta és una ocasió única per gaudir  d’aquesta producció, que va obtenir l’Os d’or en la darrera edició del Festival de Berlín.

La darrera producció que inclou el cicle és The teachers lounge (Alemanya, 2023), una producció dirigida per Ilker Çatak que és un notable, intel·ligent i intens film de suspens situat en un centre educatiu de secundària, en el qual s’hi produeixen una sèrie de robatoris que posaran al descobert les fractures del sistema educatiu. La pel·lícula, que ha estat nominada als Premis Oscar i als Premis del Cinema Europeu (EFA), es projectarà el divendres, 15 de març a les 12 del migdia.

Més informació sobre el cicle

La projecció de totes les pel·lícules es durà a terme en VOSE i de manera gratuïta als  Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona (carrer Major, 14). L’accés està limitat a l’aforament de l’espai.

La proposta forma part dels actes que anualment organitza Europe Direct Tarragona per apropar Europa a la ciutadania, i permetre la participació i la reflexió també a través de la cultura. Europe Direct Tarragona és el punt d’informació i assessorament que l’Ajuntament de Tarragona té a disposició de la ciutadania des de fa catorze anys per tot allò que està relacionat amb la Unió Europea: consultes sobre les polítiques, els programes i les prioritats de la UE.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta