Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2024 Bboy Jandro i la Urbanfest Torreforta, a la 38a edició Estiu Jove

Bboy Jandro i la Urbanfest Torreforta, a la 38a edició Estiu Jove

Bboy Jandro i la Urbanfest Torreforta, a la 38a edició Estiu Jove

El programa ofereix prop d'un centenar de propostes del 25 de juny al 10 d'agost i les inscripcions es poden fer a partir del 4 de juny
Bboy Jandro i la Urbanfest Torreforta, a la 38a edició Estiu Jove Joan Carles Borrachero
03/06/2024

La conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona ha donat a conèixer aquest matí les 95 activitats formatives, lúdiques i culturals que conformen el programa Estiu TarragonaJove, que aquest 2024 arriba a la seva 38a edició.
Tal com ha introduït el conseller de Joventut, Guillermo García de Castro, “el moment estival és l’escena ideal per explorar i experimentar possibles alternatives d’oci i consum centrades en el creixement personal, les relacions i la vida al carrer, tot amb un sentit educatiu des del lleure, la formació i la vida expressiva cultural”.
García de Castro ha detallat que “es tracta d’un programa d’activitats amb una diversitat rica d’opcions i àmbits per escollir, adreçat a les persones joves, tot i que també destaquem les activitats de formació dirigides a professionals que treballen amb joves”.
El conseller de Joventut ha posat en valor que “el 70% del programa són novetat respecte les edicions anteriors gràcies a les propostes que ens arriben a través dels formularis web o presencialment als espais joves tant de persones que proposen activitat on puguin participar o bé persones o entitats que ofereixen els seus serveis”.
Les activitats de l’Estiu Jove són dirigides majoritàriament a joves de 12 a 35 anys, tot i que obertes al públic en general depenent del format. En total conformen una oferta de més de 2.500 places a les activitats formatives, que tenen la particularitat de ser dissenyades amb un alt component lúdic i experiencial.
El 99% del programa és gratuït, promovent l’accessibilitat i la garantia de participació a totes les persones joves interessades.
L’Estiu Jove es durà a terme en activitats de dilluns a dissabte en format de matí, tarda o vespre. Inclou activitats de lleure, esports, aventura, circ, màgia, teatre, música, dansa, comunicació, llengües, arts plàstiques i visuals, informàtica i salut.

Activitat escampada per tots els racons de la ciutat


Com sempre, moltes de les accions es realitzen als espais joves - Espai Jove Kesse, Espai Jove La Palmera i Oficina Jove del Tarragonès - però també desplegades per tota la ciutat: a la Xarxa de Centres Cívics, al Museu del Port, a la Tabacalera, al Centre Cultural Antic Ajuntament, a la Platja del Miracle, a carrers i places de tota la ciutat amb nous espais d’acció com Tarragona Radio, a places i carrers de Sant Salvador i Torreforta. En total, més de 20 espais d’acció jove desplegats per tota la ciutat se sumen a la programació d’aquest estiu.
D’entre les activitats, destaquen les summerweeks, 17 espais d’acció en format de setmana intensiva on els participants tenen l’oportunitat durant una setmana d’aprofundir en diferents disciplines: destaquen la summerweek de breakdance dinamitzada per Bboy Jandro, professional des de fa més de 20 anys, campió de Catalunya, Espanya i Europa de Breakdance i que ha sigut candidat a les Olimpíades de Paris 2024, nou esport que entra enguany a les Olímpiades.
Uns altres tallers a destacar són el dels músics de Txarango, que es realitzarà el 3 de juliol al Passeig de les Palmeres; la UrbanFest Torreforta, on amb la coorganització de la Xarxa de Centres Cívics, el pròxim 31 de juliol es realitzarà una tarda d’activitats diverses de la Cultura urbana; o els tallers de cuina d’estiu sota la guia de la jove influencer Daniela Rodié, present també avui a la roda de premsa a la qual ha realitzat un showcooking en directe per degustar alguns dels plats que conformaran el seu taller.
La programació comptarà també de nou amb una jornada de Salut dirigida a professionals que treballen amb joves i impulsada pel servei de salut de l’Oficina Jove del Tarragonès des de fa 11 edicions, enguany amb la coorganització de la conselleria de salut Pública, es treballarà sobre l’esport com a eina interseccional, per tal de fomentar la inclusió, la socialització i el treball en equip en el treball amb adolescents i joves. Com a continuació d'aquesta jornada, el dia següent, 10 de juliol, es realitzarà una jornada multiesportiva inclusiva a Sant Salvador.


Coprogramació de la mà de la gent jove


La programació de l’estiu es realitza a partir de l’opinió de les mateixes persones joves. I és que des del mes de gener s’han recollit més de 300 qüestionaris d’avaluació on s’hi agrupen propostes i demandes d’activitats en funció de les seves necessitats. Fruït d’aquests qüestionaris n’han sorgit 80 d’aquestes opcions, en les quals més de 60 entitats i col·lectius de joves han participat en el disseny del programa directament.
La programació de l’Estiu Jove compta amb la col·laboració de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil de la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç, el Consell Comarcal del Tarragonès, el Servei d'Ocupació de Catalunya, el departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Tarragona, Polítiques d’Igualtat, Tarragona Impulsa, Àrea de Cultura, Institut Municipal d’Educació, Servei Municipal per a la Discapacitat, la Xarxa de Centres Cívics, Domini Públic, Mobilitat, la Brigada Municipal i el Patronat Municipal d’Esports.
Les inscripcions es podran realitzar a partir del 4 de juny a les 10 h a través tant del web www.tarragonajove.org com també presencialment als espais joves: Oficina Jove del Tarragonès i Espai Jove Kesse.  
 

Segells de reconeixement d'administració oberta