Esteu aquí: Inici Cultura Suport cultural Espais CCAA Què fem

Què fem

Què fem

Els centres culturals de l'Antic Ajuntament i l’Antiga Audiència són les seus de l’oficina de suport a la creació i la pràctica cultural i els eixos de treball prioritari en el suport a la creació artística ja que son espais oberts a tota la ciutadania per tal de desenvolupar diferents projectes culturals, promoure el desenvolupament artístic i creatiu de la ciutadania i per dinamitzar relacions a l’entorn de la pràctica cultural i l’expressió artística.

Hi destaquem:

Pràctica cultural

 • Espais escènics de petit format que permeten presentacions de llibres, conferències, cinema, actuacions de petit format, creació i assaig, etc.
 • Acollida exposicions diverses.
 • Cessió d'espais per al desenvolupament personal i col·lectiu d'activitat cultural.

Participació

 • Activitats de suport i assessorament a les entitats i col·lectius culturals.
 • Aules i espais en cessió d'ús per al desenvolupament d'activitats de les entitats i col·lectius de caire sociocultural.
 • Punt d'informació i assessorament a la ciutadania.
 • Accions de dinamització de la participació i de foment de la pràctica cultual.

Educació

 • Tallers, cursos i monogràfics de temàtiques culturals i socioculturals diverses.
 • Espais de lectura i estudi, tant per a infants i joves com per a adults.
 • Espais d'autoconsulta (punt autoconsulta informàtica), que faciliten l'accés a les noves tecnologies de la informació. 

programació

Els centres culturals de l’Antic Ajuntament i l’Antiga Audiència editen un fulletó amb la programació que s’hi genera i que podeu consultar aquí o la TGN Agenda.

Contacte

 • Telèfon: 977 053 071
 • Correu: ccanticajuntament@tarragona.cat
 • Adreces: Antic Ajuntament - Carrer Major, 41 / Antiga Audiència  Plaça del Pallol, 3

Horari

Hivern

 • Centre Cultural Antic Ajuntament, de dimarts a dissabte de 16 h a 21.30 h
  Centre Cultural Antiga Audiència, de dimarts a divendres de 16 h a 21.30 h

Estiu

 • De l’1 de juliol fins al 2 d'agost, de dilluns a divendres de 16.30 h a 21.30 h
  Centre Cultural Antiga Audiència, de dimarts a divendres de 16.30 h a 21.30 h

Agost tancat

Els centres culturals de l’Antic Ajuntament i l’Antiga Audiència estan situats en edificis històrics de la Part Alta de Tarragona.

L’Antic Ajuntament, situat al carrer Major, és un edifici civil renaixentista de titularitat municipal, protegit com a Bé Cultural d'Interès Local. Des del segle XVI fins al XIX va allotjar el consistori i posteriorment el Conservatori de Música, fins que el 1981 es va recuperar l’edifici per al municipi i es va dur a terme la darrera reforma important.

Del 2005 al 2012 l’Ajuntament va cedir una part dels baixos a l’Entitat autònoma del Diari Oficial i Publicacions de la Generalitat de Catalunya per establir-hi una llibreria. El 2010 s'hi va instal·lar un ascensor per resoldre la accessibilitat vertical a les plantes primera i segona. Actualment és seu del Patronat Municipal de Turisme de la ciutat, que hi té els serveis administratius a la primera planta i un punt d’atenció i magatzem de publicacions a la planta baixa.

Al 2022 el govern va encomanar la creació del Centre Cultural Antic Ajuntament, amb la voluntat de transformar aquest edifici en un equipament cultural de proximitat al centre històric de la ciutat.

El Centre Cultural Antic Ajuntament promou el desenvolupament artístic i creatiu de la ciutadania. És un centre cultural per dinamitzar les relacions a l’entorn de la pràctica cultural i l’expressió artística de forma individual i col·lectiva.

L’any 2024 el Centre Cultural de l’Antiga Audiència s’afegeix al programa de Suport a la creació i la pràctica cultural. Aquest edifici, situat a la plaça del Pallol, va ser la seu de l’Audiència Provincial des de mitjan segle XIX fins el 1973. Ocupa un dels extrems del que va ser el fòrum romà (segle IdC), on hi hagué una torre semblant a la del Pretori i a l’interior es conserven restes d’aquesta construcció, entre d’altres d’època romana. Durant l'edat mitjana les antigues estructures romanes van ser aprofitades per bastir diverses construccions medievals. No va ser fins als inicis del segle XX que, sobre aquestes restes, es va alçar l'actual edifici neoclàssic.

En aquests dos centres culturals hi trobareu persones, espais i materials que us ajudaran a realitzar-hi activitats culturals de petit format.

Segells de reconeixement d'administració oberta