El Dixieland fa un gir per potenciar la participació ciutadana

Festival Dixieland Tarragona

El Festival comptarà, a més, amb un nou director artístic, el músic tarragoní Xavi de la Salud

14/01/2014


El Festival Dixieland s’obre a la ciutadania. Amb l’objectiu de dinamitzar al màxim l’activitat cultural tarragonina i d’integrar la ciutat en l’organització del Festival, l’Ajuntament vol donar l’oportunitat a locals, sales, programadors i entitats culturals de la ciutat de participar al Festival tot generant activitat i propostes per incloure al programa d’aquest 2014. Així mateix, en aquesta nova línia de treball, l’Àrea de Cultura ha volgut apostar per la figura del director artístic i ha escollit el músic tarragoní Xavi de la Salud, qui fa molts anys que té una vinculació directa amb el festival i amb la música de la ciutat.

Amb aquest nou model de gestió s’integra la ciutadania en l’organització dels esdeveniments culturals més populars i festius del calendari tarragoní. Així s’ha fet fins ara a les festes majors de la ciutat i aquest model es vol traslladar al Festival Dixieland, un dels programes més esperats pels tarragonins i tarragonines, de caire més popular i social i que coincideix amb l’esclat cultural que fa Tarragona amb l’arribada de la primavera.

El Festival Dixieland, doncs, en la seva 20a edició presentarà un programa confeccionat per tres eixos: d’una banda, la programació pròpia de l’Ajuntament; de l’altra, una programació subvencionada de caire cultural, i, finalment, una de no subvencionada, també ciutadana.

La programació pròpia de l’Ajuntament, que continua essent l’organitzador del Festival, contindrà la programació al carrer o a espais municipals, així com concerts de gran format, promoció de nous talents, activitat als centres cívics i noves accions. Pel que fa als altres dos vessants, que són els més innovadors, d’una banda, es presenta una programació subvencionada duta a terme per entitats o locals de la ciutat que de manera habitual aposten per la cultura de la ciutat a través de la realització d’actes culturals, i una programació no subvencionada però que també s’emmarcarà dins del Festival i que serà duta a terme per entitats o locals que no fan programació cultural de forma habitual.

Els locals, sales, programadors i entitats culturals de la ciutat poden presentar les seves propostes a partir d’aquest dimarts 14 de gener i fins al proper 7 de febrer a través del web d’e-Tràmits (http://tramits.tarragona.cat). Un cop finalitzat el termini, les propostes rebudes seran valorades per un comitè d’experts format per professionals del sector musical que garantiran una selecció transparent i professional al Festival.

Amb aquest nou gir, el Dixieland pretén buscar continuïtat i estabilitat al model de festival després d’aquests darrers anys de canvis, així com obrir-se a noves iniciatives tant de format (no només musical) com provinents d’altres agents de la ciutat a banda de l’Ajuntament.

> En aquest enllaç trobareu la convocatòria per poder incloure els actes al programa

> En aquest enllaç trobareu les bases completes per poder rebre finançament

> Aquí podreu fer el tràmit per Internet

square_img
17/05/2021

El Dixieland posa punt i final amb el cartell d’entrades exhaurides a gairebé tots els seus espectacles

El festival va finalitzar ahir a la tarda, després d’oferir el millor jazz durant tres caps de setmana a Tarragona

Vegeu-ne més
square_img
29/04/2021

El saxofonista Jean Toussaint donarà demà el tret de sortida al Dixieland. Festival de Jazz de Tarragona

Aquest divendres 30 d’abril, i coincidint amb el Dia Internacional del Jazz, Tarragona dona el tret de sortida a aquesta edició tan esperada del Dixieland. Seran 17 dies de música jazz en viu a la ciutat.

Vegeu-ne més
square_img
31/03/2021

Tarragona celebrarà el Dixieland. Festival de Jazz de Tarragona del 30 d'abril al 16 de maig

El festival aposta per la presencialitat i s'obre a d'altres gèneres del jazz

Vegeu-ne més
square_img
18/03/2020

S'ajorna el Festival de Dixieland amb motiu de la crisi sanitària provocada pel Covid-19

L'Ajuntament de Tarragona anunciarà la nova data més endavant, quan es recuperi la normalitat

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Agenda oficial de tots els actes culturals que la ciutat de Tarragona ofereix dia a dia, amb el programa complet i actualitzat dels esdeveniments més destacats: temporades dels Teatres de Tarragona, Festival Internacional de Dixieland, Tarraco Viva, Concurs Internacional de Focs Artificials, Festival d'Estiu, Sant Magí­, Santa Tecla, Concurs de Castells, Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, etc.