Esteu aquí: Inici Educació Arts i educació Teatre a les escoles Equip de suport de teatre a les escoles

Equip de suport de teatre a les escoles

El servei

 

L’Equip de Suport de Teatre a les Escoles va néixer ja fa 26 anys (1995). El Departament d'Ensenyament de l’Ajuntament de Tarragona (actual IMET) va oferir aquesta eina pedagògica a les escoles. La llavor fou la realització de cursos de formació de teatre infantil impartits durant els anys 1986 a 1991 per la companyia teatral Zàlata. Actualment el Servei de Suport de Teatre a l'Escola està adscrit a l’Institut Municipal d’Educació (IMET) i compta amb 5 professors/res que assessoren les escoles de titularitat pública i centres concertats d’educació especial de la ciutat. A banda de la seva tasca a les escoles, també col·labora en la Mostra de Teatre del Tarragonès, les Pinzellades Musicals i la Diada per la Pau, i porta a terme activitats de formació del professorat a través del Centre de Recursos del Tarragonès.

El teatre és una eina pedagògica de primer ordre, ja que afavoreix el llenguatge oral, ajuda a aprendre a escoltar i reforça la comprensió lectora i la memòria. Gràcies a les tècniques d’expressió corporal i de treball en equip, permet als nens i nenes trencar amb prejudicis, afavorir el seu desenvolupament social i els enriqueix com a persones.

L’IMET ofereix el servei de L’Equip de Suport de Teatre a les Escoles com una nova eina innovadora per treballar la igualtat d’oportunitats. El servei té les següents peculiaritats, que el diferencia d’altres projectes:

  • Es porta a terme dins l’horari escolar.
  • Es realitza un assessorament a tots els mestres de l’escola que participen en els projectes del servei.
  • Hi participa tot l’alumnat del centre.
  • Elabora materials pedagògics adaptats a cada nivell educatiu.
Segells de reconeixement d’administració oberta