Esteu aquí: Inici Educació Estudiar a TGN FAQ

Preguntes freqüents

Què és l’OME i on és?

L'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) és una entitat municipal impulsada pel Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona per promoure la corresponsabilitat entre l’administració autonòmica i l’administració local en la gestió del procés d’escolarització que duen a terme els centres educatius sufragats amb fons públics.

L’OME es troba a la seu de l’IMET,a l’avinguda de Ramón y Cajal, 70. L'horari d’atenció és el mateix que la resta de serveis municipals: de 9 a 14 hores. Podeu contactar-hi per telèfon al 977 211119 o per correu electrònic a ome@tarragona.cat.

Quines llars d’infants hi ha a Tarragona i com puc demanar-hi plaça?

A Tarragona podeu trobar llars d’infants públiques, privades-subvencionades i privades. Podeu consultar els centres, la seva situació i la seva oferta al web de les llars d’infants.

Heu de demanar plaça durant la preinscripció a les llars d’infants. Aquest procés es realitza, aproximadament, al maig. Podeu consultar les dades bàsiques de la darrera preinscripció al web de llar d’infants.

Quan pot anar el meu fill/a a la llar d’infants?

Hi ha una condició d’edat en l’admissió d’alumnes a la llar d’infants. En el moment d’inici de curs han de tenir, com a mínim 16 setmanes. La llar d’infants s’organitza en tres grups d’edat (P0, P1, P2). Els infants comparteixen grup amb altres infants nascuts el mateix any que ells.

Quant costa la llar d’infants?

El primer cicle d’educació infantil no és obligatori ni gratuït. Les escoles bressol municipals fixen els preus de l’escolarització a partir del que es disposa a les ordenances fiscals aprovades per l’Ajuntament de Tarragona. En les privades i privades-subvencionades l’usuari paga el total del cost de l’escolarització de l’infant.

Quines escoles hi ha a Tarragona?

A Tarragona hi ha centres públics i privats. Els Privats són concertats de P3 fins a 4t d’ESO. Podeu consultar l’oferta de centres i ensenyaments a l’apartat “centres educatius”.

Quan ha d’anar el meu fill/a a escola?

La gran majoria d’infants comencen la seva escolarització als tres anys (P3). El curs que l’infant compleix els tres anys pot començar a anar a escola. Els ensenyaments obligatoris abasten des dels sis als setze anys.

Com puc demanar o canviar d'escola o institut?

Podeu demanar escola durant el període de preinscripció per canviar d’escola o incorporar-vos al setembre (inici de curs). També podeu demanar un canvi de centre, al llarg del curs, si heu canviat de residència o no teniu plaça escolar. Per fer-ho heu de sol·licitar-ho formalment. Podeu consultar els requeriments al web de l’OME.

En quina “zona escolar” visc i quines escoles hi ha?

El municipi es troba dividit en diferents àrees d’influència de centres educatius. Cada ensenyament disposa de la seva zonificació. Aquesta zonificació serveix per afavorir la proximitat en l’admissió d’alumnat, però en cap cas restringeix l’elecció de centre. Podeu consultar la zonificació al web de l’OME.

Què puc estudiar després de l’ESO?

Un cop s’ha obtingut el Graduat en Educació Secundària Obligatòria, pot estudiar-se un Cicle Formatiu de Grau mig o el Batxillerat. A Tarragona hi ha instituts i col·legis on es poden cursar qualsevol de les dues opcions. Si no heu acreditat l’ESO podeu cursar un Programa de Qualificació Professional Inicial o seguir estudiant en una Escola d’Adults.

Quines escoles d’adults hi ha al municipi i què s'hi estudia?

Podeu consultar l’oferta educativa formal en l’apartat “Estudiar a TGN” d’aquesta mateixa web. S'hi estudia formació bàsica (alfabetització), graduat en ESO, castellà i català per estrangers, llengües modernes, informàtica, preparació per a la prova d’accés a cicles de formació professional i universitat.

Segells de reconeixement d'administració oberta