Esteu aquí: Inici Educació Estudiar a TGN Música Escola de Música AMPA

AMPA

Logotip de l’AMPA de l’Escola Municipal de Música

 

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de l’Escola Municipal de Música de Tarragona neix l’abril de 1996, durant el segon curs acadèmic del centre.

Els objectius de l’Associació queden recollits als estatuts i es resumeixen en donar suport i assistència al membres de l’entitat, a les famílies i als alumnes de l’escola, com també al claustre de professors i a l’equip de direcció; col·laborar en l’organització i desenvolupament d’activitats formatives i culturals complementàries, i ajudar el centre en necessitats puntuals i concretes.

Així, en aquests disset anys de trajectòria de l’AMPA —amb alguns alts i baixos que l’han portat al llindar de la dissolució tres cops—, s’ha anat encarregant de gestionar les agendes escolars dels alumnes i les samarretes de les diferents agrupacions musicals de l’Escola. A més ha donat suport i ha facilitat certes inversions econòmiques importants, sobretot per millorar equipacions i les instal·lacions pròpies de l’escola municipal de música.

Amb motiu del desè aniversari de l’Escola (curs 2004-05), l’AMPA es va ocupar de l’edició i distribució d’un disc en el qual van participar pràcticament tots els alumnes del centre. Va ser un èxit de vendes que va proporcionar un bon coixí econòmic a l’Associació. Durant els anys següents l’AMPA ha pogut col·laborar habitualment amb despeses de la setmana cultural anual, de sortides i intercanvis amb d’altres escoles de música, aportacions puntuals de materials per a l’Escola, dotació econòmica d’alguns dels premis de composició de cada curs, o ha pogut organitzar un programa d’activitats culturals musicals com les «Musiactivitats» del curs 2009-10.

El curs 2010-11, malgrat trobar-se l’AMPA en procés de dissoldre’s, es van mantenir les col·laboracions habituals amb l’Escola, es va fer una notable aportació a la creació de la Jove Orquestra de Catalunya d’Instruments Tradicionals, i també es va gestionar la participació al programa «Tu Ajudes», de Caixa Tarragona, gràcies al qual es va obtenir una subvenció de més de 1.300 € per a la reforma de l’aula de percussió.

Amb l’Assemblea extraordinària del maig de 2011, es va renovar la Junta de l’AMPA amb l’entrada de dues noves vocals i es va decidir aturar la dissolució de l’entitat, Així durant el curs 2011-12 es va poder mantenir l’AMPA. Acabat aquest curs, però, tres dels cinc membres que formaven la Junta, van manifestar la seva necessitat de sortir-ne.

S’ inicia el curs 2012-13 enmig de la incertesa d’un futur per l’AMPA de l’Escola de música. A l’Assemblea ordinària del mes de novembre de 2012, com que no es presenta ningú per a renovar la Junta, aquesta acorda constituir-se en comissió liquidadora i iniciar els tràmits de dissolució de l’entitat.

Gràcies a la posterior promoció i demanda a les famílies, per part de l’equip directiu i a un grup de pares i mares que voluntàriament es van oferir, la Junta de l’AMPA va renovar-se i va empendre de nou les seves funcions. L’Associació, composta ara per vuit membres, està disposada a continuar treballant pels objectius inicials i a continuar exercint de vincle entre les famílies i l’Escola, ajudant unes i altra a fer que l’educació musical dels nostres fills sigui el més profitosa, agradable i satisfactòria possible.

Els principals objectius que ens plantegem portar a terme són els següents:

  • Fomentar i afavorir les activitats musicals formatives pels alumnes de l’escola, siguin nens, joves o adults,  tant dins l’aula com en activitats extraordinàries.
  • Canalitzar avantatges econòmics. Descomptes del 50% pels alumnes socis de l’AMPA que participen en activitats organitzades per l’escola, o bé, descomptes en la compra de material (llibres, inxes...) a través de l’AMPA, que s’encarregarà de fer les comandes aconseguint així un millor preu.
  • Afavorir la comunicació entre les famílies i l’Escola de Música, a través del blog, el facebook i la web, incloent-t’hi un apartat que serà la borsa d’instruments, on cadascú podrà oferir o trobar l’instrument adequat. També s’hi oferirà, entre d’altres, l’apartat “els professors ens aconsellen”, on sabrem què cal fer a casa per millorar l’estudi de cada instrument.
  • Participar i col·laborar econòmicament en diverses activitats musicals de l’escola, organitzades per l’equip directiu. Com ara, la diada de Sta. Cecília, el concurs de composició, etc

 

Si voleu formar part del nostre projecte, ompliu la butlleta d'inscripció

 

Segells de reconeixement d'administració oberta