Esteu aquí: Inici Educació Coneix l'IMET Projecte Educatiu de Ciutat Experiències al voltant del PEC Jornada: "Propostes per fer front a la segregació escolar"

Jornada: "Propostes per fer front a la segregació escolar"

Jornada: "Propostes per fer front a la segregació escolar"

 

Descripció de la jornada:

Aquesta jornada tanca un projecte iniciat per l’IMET per respondre  a la demanda de la comunitat educativa de Tarragona de revertir la situació social i educativa d’alguns barris de la ciutat:  baixa demanda per part de les famílies residents a la seva àrea d’influència,  actes incívics envers el centre educatiu i el barri, etc. Aquesta inquietud ha estat expressada tant en el Consell Escolar Municipal de Tarragona, com per part de les direccions d’alguns centres  adreçades directament a la conselleria.

La Càtedra d’Inclusió Social de la URV ha estat l’encarregada de realitzar un diagnòstic de la realitat educativa en relació a aquest fenomen. A través del projecte es pretén estudiar, reflexionar i proposar mesures d’inclusió social i educativa en les zones de la ciutat amb més complexitat social, així com posar en valor la tasca educativa  desenvolupada pels centres docents.

 

Data de celebració: 05/12/2017

Lloc: IMET (Av. Ramón y Cajal 70, 43005. Tarragona)

Objectius:

  • Conèixer el fenomen de la segregació escolar dins el context de Catalunya.
  • Descriure la realitat del municipi a partir dels resultats de la investigació “La segregació escolar a Tarragona”.
  • Cercar propostes d’èxit per abordar i revertir aquesta problemàtica als centres educatius del municipi.

Destinataris: Comunitat educativa de Tarragona

 

Inscripcions: 

Personal del Departament d'Ensenyament

Activitat reconeguda pel Departament d'Ensenyament a través de l'ICE URV (codi 7000120021) amb una certificació de 5 hores 

 

Professionals  d'altres institucions o àmbits.

 

Inscripcions: Formulari d'inscripció extern 

 

Programa:

09:00- Recollida de material i acreditacions

09:30- Benvinguda i presentacions

10:00- Conferència "Segregació escolar i desigualtat d'oportunitats" a càrrec del Dr. Xavier Martínez Celorrio, Professor de Sociologia de l’Educació (Departament de Teoria Sociològica de la Universitat de Barcelona). 

11:30- Pausa Café

12:00 – Presentació de l’estudi “La segregació escolar a Tarragona” a càrrec del Dr. Àngel Belzunegui Eraso, director de la Càtedra d’Inclusió Social de la URV i professor de Sociologia a la URV. 

13:50- Clausura de la jornada.

 

Material de la jornada:

Presentació Dr. Belzunegui: 

Segells de reconeixement d’administració oberta