Esteu aquí: Inici Govern Obert Notícies Notícies 2020 Tarragona tindrà una nova ordenança de transparència

Tarragona tindrà una nova ordenança de transparència

Tarragona tindrà una nova ordenança de transparència

S'obre un període de participació ciutadana fins al 30 de novembre
05/11/2020

L’Ajuntament de Tarragona, a través de la Conselleria de Govern Obert, posa en marxa una nova ordenança de transparència per tal de consolidar aquesta eina tan important de manera reglada. L’ordenança té com a objectiu garantir i regular la transparència en l’activitat de l’Ajuntament de manera continuada; l’exercici del dret a l’accés a la informació per part de tots els ciutadans i la reutilització de la informació.   

Així mateix, la nova ordenança també vol facilitar els canals de participació ciutadana, perquè contribueixen a la millor qualitat, pertinença i eficàcia de les polítiques públiques. És per aquest motiu que ara l’Ajuntament obre un procés participatiu de consulta pública, prèvia a l’aprovació d’aquesta ordenança i per a l’aportació de tot tipus de propostes per part dels tarragonins i tarragonines. Aquest període estarà obert fins al 30 de novembre.

En els darrers anys, l’Ajuntament de Tarragona ha fet un esforç considerable per donar compliment a la normativa en matèria de transparència. Ara fa un pas endavant amb l’aprovació d’aquesta ordenança que permetrà adaptar a la llei les peculiaritats de la nostra organització. La voluntat d’aquesta ordenança és regular la forma en què l’ajuntament dona a conèixer i posa a l’abast de la ciutadania tota la informació disponible per tal que aquesta pugui saber, de primera mà, que fa l’Ajuntament i així mateix estar assabentada de la documentació que s’elabora i informar de tots els aspectes relacionats amb la feina diària.   

L’Ajuntament de Tarragona, les seves empreses i els organismes autònoms posen a l'abast la informació pública a través dels següents mitjans electrònics: el web de l’Ajuntament, el portal de govern obert, les seus electròniques, les xarxes socials i les aplicacions per a dispositius mòbils

Feu aportacions al procés participatiu de consulta pública al web https://participa.tarragona.cat/legislation/processes

Segells de reconeixement d'administració oberta