Esteu aquí: Inici Govern Obert Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament presenta aquest dijous els projectes guanyadors dels pressupostos participatius

L'Ajuntament presenta aquest dijous els projectes guanyadors dels pressupostos participatius

L'Ajuntament presenta aquest dijous els projectes guanyadors dels pressupostos participatius

1.369 persones han participat en la votació per triar, d’entre un total de 59 projectes, els que finalment es duran a terme
07/07/2021

L’Ajuntament de Tarragona presenta demà dijous 8 de juliol els projectes guanyadors dels pressupostos participatius en un acte que tindrà lloc a partir de les 20 h a l’Auditori August del Palau Firal i de Congressos. A l’acte, que presidirà l’alcalde Pau Ricomà, hi ha prevista l’assistència de diferents associacions i federacions de veïns i altres entitats i col·lectius convidats. L’acte és obert a tota la ciutadania que vulgui conèixer els projectes guanyadors (i que s’hi podrà inscriure a l’entrada), i seguirà totes les mesures de seguretat preceptives per la situació de la pandèmia de la COVID-19.

Un total de 1.369 persones han participat en la votació per triar, d’entre 59 projectes sotmesos a votació, aquells que finalment es duran a terme i per als quals es destinaran 500.000 EUR, 100.000 per cada districte (Centre, Eixample, Llevant, Ponent i Tarragona Nord). Dels projectes votats, 18 pertanyen al districte Centre, 13 al districte Eixample, 11 al districte Llevant, 10 a Ponent i 7 al districte Nord.

Sobre la participació, la consellera de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, destaca l’èxit de la convocatòria, que, “malgrat les circumstàncies generades per la COVID que impedien la participació presencial, ha suposat un augment espectacular respecte de l’últim procés de pressupostos participatius, els de 2018-2019, en què van participar poc més d’una vintena de persones”. “La nostra previsió —afegeix la consellera— és que quan sigui possible la participació presencial, augmenti el nombre de persones que hi participin, ja que encara hi ha una bretxa digital, i es pugui arribar a almenys una participació del 5% de la població, és a dir, al voltant de 6.500 persones”.

L’Ajuntament de Tarragona obria el passat 12 d’abril el procés de pressupostos participatius, a partir del qual el consistori finançarà projectes proposats per la ciutadania en cadascun dels cinc districtes. En total s’hi van presentar 179 iniciatives, de les quals, després d’un procés intern d’avaluació, se’n van escollir 59, que són les que s’han votat entre el 15 de juny i el 5 de juliol. Aquest dijous 8 de juliol, finalment, es coneixeran els projectes més votats i que, per tant, seran els que es materialitzaran amb el finançament de l’Ajuntament.

Segells de reconeixement d'administració oberta