Esteu aquí: Inici Govern Obert Notícies Notícies 2021 L'anàlisi de la presència del SARS-CoV2 a les aigües residuals, disponible al portal de Dades Obertes

L'anàlisi de la presència del SARS-CoV2 a les aigües residuals, disponible al portal de Dades Obertes

L'anàlisi de la presència del SARS-CoV2 a les aigües residuals, disponible al portal de Dades Obertes

Es tracta d’un indicador de la pandèmia que des del mes d’abril de l’any passat elabora el laboratori d’Ematsa en col·laboració amb el Departament de Salut
04/03/2021

Els resultats de les anàlisis de les aigües residuals per detectar la presència de SARS-Cov2 estan disponibles al portal de Dades Obertes de l’Ajuntament de Tarragona.  

Des del mes d’abril, el Laboratori d’Ematsa, en coordinació amb el Departament de Salut de la Generalitat, realitza setmanalment aquests controls en punts de mostreig que es corresponen amb les àrees bàsiques de Salut. Les dades recollides permeten comptar amb un indicador de l’evolució de la pandèmia.  

El Portal de Dades Obertes presenta els resultats en diversos formats; per una banda, en arxius descarregables per a ser reutilitzats i, per l’altra, en un format visual que permet consultar les dades per zones i dates i classifica el risc en colors fàcilment identificables. La informació s’actualitza setmanalment i estan disponibles les analítiques des del mes d’abril.  

Tal com explica el president d’Ematsa i conseller de Govern Obert de l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny: “Hem posat un marxa un sistema de detecció des de zero, col·laborant amb diverses organitzacions internacionals per establir un model comú d’anàlisi que permeti compartir i comparar les dades. Ara, amb un sistema establert i consolidat, fem un pas més i posem les dades a l’abast de la ciutadania. La transparència i les dades obertes tenen com a objectiu facilitar l’accés lliure a conjunts de dades de la gestió pública”. En aquest sentit, Fortuny afegeix: “Conèixer l’evolució d’aquest virus, que s’ha convertit en un greu problema de salut pública, on les actituds individuals compten, ens permetrà disposar de més informació per actuar amb responsabilitat”.  

Al Portal de Dades Obertes, també es poden consultar les dades de la qualitat de l’aigua de la xarxa d’abastament, així com de l’aigua de les fonts públiques. 

Consulteu la Presència de SARS-CoV-2 en les Aigües Residuals al portal de Dades Obertes.

Segells de reconeixement d’administració oberta