Esteu aquí: Inici Govern Obert Notícies Notícies 2021 Open Data Lab presenta el resultat del projecte col·laboratiu "Dades reactivació econòmica i social COVID-19 al Camp de Tarragona"

Open Data Lab presenta el resultat del projecte col·laboratiu "Dades reactivació econòmica i social COVID-19 al Camp de Tarragona"

Open Data Lab presenta el resultat del projecte col·laboratiu "Dades reactivació econòmica i social COVID-19 al Camp de Tarragona"

La presentació del web, que es podrà seguir en línia, tindrà lloc el dijous 30 de setembre a partir de les 18 h
28/09/2021
L'Open Data Lab Camp de Tarragona, impulsat pels ajuntaments de Tarragona i Reus,  inicia temporada aquest dijous 30 de setembre a les 18:00h amb un workshop online per presentar els resultats de del projecte col·laboratiu “Dades reactivació econòmica i social COVID-19 al Camp de Tarragona”. El projecte s'ha centrat en la recopilació de dades obertes útils sobre l’impacte de la pandèmia sobre la salut, l’economia i el benestar de les persones, per tal que puguin servir per impulsar la recuperació econòmica i social.
 
Durant el 2021, s'han organitzat dues datatons i dues píndoles formatives per impulsar un treball col·laboratiu amb la comunitat de daters. L'objectiu era recollir dades sobre l’estructura econòmica, social i demogràfica dels sectors afectats, i dades sobre l’impacte laboral i econòmic, amb l’objectiu que puguin ser útils per mostrar tendències de futur sobre l’impacte en els sectors econòmics i socials i, contribuir així a la planificació de la reactivació econòmica i social.  
 
El resultat s'ha plasmat en un web que es presenta en el workshop d'aquest dijous.  El web ha recopilat i transformat les dades obertes en valors creant visualitzacions que poden ajudar als diferents agents del Camp de Tarragona a impulsar accions per a la reactivació econòmica.   
 
El workshop comptarà amb la presència del conseller de Govern Obert de l'Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, i de la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Flores. També s'ha programat una ponència de Maria Macià, directora editorial de Podios, que mostrarà dades obertes útils per la presa de decisions de persones directives o professionals. 
 
El workshop està dirigit a la comunitat de daters, però s'obre també als agents econòmics socials del Camp de Tarragona que treballen a l'entorn de la reactivació econòmica com tècnics municipals, associacions comercials i empresarials, o al sector empresarial del territori, entre altres. 
 

Per participar al workshop cal inscripció prèvia, gratuïta.

Segells de reconeixement d’administració oberta