Esteu aquí: Inici Govern Obert Participació Tercera onada

Tercera onada

Conclusions de l'enquesta sobre el confinament per la COVID-19

La tercera onada ha permès valorar l'impacte de la fase 1 de l'estat d'alarma en la població tarragonina. Aquestes són les principals conclusions que s'extreuen de les respostes de l'enquesta: 

La situació econòmica i laboral es manté, però hi ha desconfiança de cara al futur

No varia gaire el nombre de persones que aporten ingressos a la llar, però, tot i que en general es mantenen, el  47 % de les llars han patit i/o patiran algun tipus de reducció dels seus ingressos, fet que comporta que es percebin algunes dificultats futures per afrontar les despeses.

A nivell laboral, la tònica dominant també és el manteniment, encara que un 14 % afirmen que es reduirà la seva jornada laboral i un 9 % que patiran una rebaixa del sou.

L'economia, la qüestió que més preocupa

La salut de la societat es manté com la que més preocupa, tot i reduir-se el nivell de preocupació global per la salut.

Per contra, es mantenen els nivells de preocupació per l’economia, principalment per la global.

Augmenten els dies de sortida i els estats d'ànim positius

Les sortides han augmentat un promig de 5 dies setmanals, a causa de les mesures de la fase 1. Principalment, s'ha sortit per anar a comprar coses bàsiques, però s’hi afegeixen altres motius importants com anar a fer esport a l’aire lliure, treballar, trobar-se amb amics/gues, anar a restaurants/bars o passejar amb els fills/es.

Els estats d’ànim negatius baixen i augmenta sensiblement l’optimisme. 

Diversitat d'opinions sobre les mesures de la fase 1

Tot i valorar-se positivament les fases de confinament fixades i majoritàriament considerar-se que han començat en el moment oportú, el 40 % de les persones consultades pensen que la fase 1 ha començat massa aviat.

En relació a les mesures de la fase 1, un 44 % considera que han estat insuficients mentre que un 45 % creu que han estat adequades, i es considera que han estat poc respectades en general. Existeix també una percepció elevada que la probabilitat d’un nou rebrot és alta.

Un 60 % creu que el confinament s'allargarà fins a 30 dies més

Es manté la percepció que el confinament encara durarà un promig de 30 dies, allargant-lo fins a mitjans de juny, i es redueixen cada vegada més les opinions que aposten per durades superiors. 

Una participació representativa, però lleugerament inferior

A la tercera onada enquesta hi han participat 210 persones majors de 16 anys residents a Tarragona, mentre que a la primera i segona onada hi van participar 219 i 210 persones respectivament. 

En aquest enllaç podràs consultar els resultats de la tercera onada.

Segells de reconeixement d'administració oberta