Esteu aquí: Inici Hisenda Notícies Notícies 2014 El 5 de febrer s'inicia el pagament avançat dels impostos i taxes municipals

El 5 de febrer s'inicia el pagament avançat dels impostos i taxes municipals

El 5 de febrer s'inicia el pagament avançat dels impostos i taxes municipals

Els contribuents que ho tramitin es beneficiaran d’una bonificació del 2,2%
09/01/2014

 

El 5 de febrer s’inicia el pagament avançat dels impostos i taxes municipals per enguany. Fins al proper 15 de gener els contribuents poden sol·licitar aquest pagament avançat. Els contribuents que tramitin aquesta sol·licitud es beneficiaran d’una bonificació del 2,2% de l’import avançat (que es calcula en funció de l’import dels tributs de l’any 2013).

El consistori aplicarà aquesta rebaixa als tarragonins que van demanar l’any passat el pagament avançat dels impostos. En canvi, els contribuents que enguany no vulguin fer-ho han de comunicar-ho a l’ajuntament.

Aquesta mesura permet als contribuents beneficiar-se d’una rebaixa. En concret, d’un 2,2% del import avançat de tots els rebuts del padró, és a dir, l’impost de béns immobles (IBI), l’impost de vehicles, la taxa de la brossa i l’Impost d’Activitats Econòmiques.

Les sol·licituds es poden tramitar via telemàtica a través d'e-Tràmits amb un certificat digital a nom del contribuent o de forma presencial a l’Oficina de Recaptació voluntària, a la Plaça de la Font, 1.

Recordem que enguany s’incrementa la partida d’ajuts pel pagament d’impostos i el fraccionament dels impostos i taxes es pot fer en deu terminis, del març al desembre. Un 13% més que l’any passat i inclou una novetat, la dació en pagament. Accés a la fitxa de fraccionament d'impostos

Així mateix, també s’incrementa un 8% la partida del Fons Social d’Ematsa destinada a bonificar el rebut de l’aigua a les persones amb precarietat econòmica. És a dir, el proper any seran 65.000 euros els diners que es destinaran a aquesta finalitat. Un ajut que enguany ha beneficiat a 264 famílies tarragonines. Recordem que aquest Fons Social Extraordinari es va crear el passat mes de maig fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Tarragona i Ematsa, que té vigència fins al 31 de desembre d’enguany.

Més informació sobre tributs en aquest enllaç.

Segells de reconeixement d’administració oberta