Esteu aquí: Inici Hisenda Notícies Notícies 2015 El pressupost de 2014 posa l'accent en l'ocupació, la projecció de la ciutat i l'atenció a les persones

El pressupost de 2014 posa l'accent en l'ocupació, la projecció de la ciutat i l'atenció a les persones

El pressupost de 2014 posa l'accent en l'ocupació, la projecció de la ciutat i l'atenció a les persones

En el capítol d’inversions destaca la millora de la Plaça Amèrica de Sant Pere i Sant Pau, la millora de l’asfaltat de Ferran, els vials del Passeig Marítim o la senyalització de monuments, accessos i patrimoni històric.
06/11/2013

 

L’equip de govern ja té enllestit el pressupost de l’Ajuntament de Tarragona per al 2014. Un pressupost de continuïtat, on continua sent clau la contenció de la despesa així com incrementar l'esforç en polítiques socials, d'ocupació i de projecció de la ciutat. En concret, ascendeix a la xifra de 151,059 milions d’euros, és a dir, que pràcticament es manté respecte l’import de l’any anterior.

Aquest és un pressupost que respon a les línies del Pla d’Ajust aprovat el 2012 i vigent fins al 2022. Per tant, no conté elements que surtin del criteri que va inspirar aquest pla, i que ve marcat principalment per l’ajustament i el rigor en la despesa, així com per l’esperit de consens i diàleg per “aconseguir que aquest sigui no només el pressupost de l’equip de govern, sinó també de totes les forces representades en el consistori”, ha explicat el tinent d’alcalde d’Economia i Hisenda, Pau Pérez.

I és que, tenint en compte el moment de crisi que travessa la societat i els greus problemes socials que se’n deriven, la partida que més ha augmentat és la de Serveis Socials i, en segon lloc, se situa la partida de Promoció de l’Ocupació. En definitiva, “aquestes partides demostren la importància que es dóna a les àrees de marcat caràcter social, perquè ajudem a la gent a suportar la crisi, entre d’altres coses perquè no incrementem la pressió fiscal”, remarca Pau Pérez.

En el capítol d’inversions destaca la millora de la Plaça Amèrica de Sant Pere i Sant Pau, la millora de l’asfaltat de Ferran, els vials del Passeig Marítim o la senyalització de monuments, accessos i patrimoni històric.

Els eixos claus del pressupost són:

  • És un pressupost equilibrat. L'equip de govern aposta per l’austeritat i la reducció de costos millorant la gestió municipal. Un clar exemple és l’aportació a les empreses municipals, que es redueix.
  • Rebaixa el deute un 5% i de la pressió fiscal. Era de 240.058.890 al 2013 i enguany passa a ser de 227.887.371 euros. Una xifra que seria inferior si no fos per l’Escola Oficial d’Idiomes i l’aparcament Jaume I, que suposen un important llast econòmic per l’Ajuntament.
  • És un pressupost de consens.
  • La partida de personal baixa 285.000 euros perquè s'aplica el Pla d’Ajust.
  • INCREMENT EN LES POLÍTIQUES D’OCUPACIÓ: Una altra de les apostes més importants que contempla el pressupost municipal és les subvencions per la creació d’ocupació.
  • INCREMENT EN LES POLÍTIQUES DE SERVEIS SOCIALS: Continua l’increment al pressupost municipal per Serveis a la Persona. En concret, l’augment acumulat respecte als darrers tres anys és d’un 23,47%, que es concreta amb més recursos a serveis com el d’Atenció Domiciliària, que s’ha quintuplicat el pressupost des de 2009. En concret, la partida per aquest servei enguany puja un 68%.
  • INCREMENT EN LES POLÍTIQUES EDUCACIÓ, com les llars d’infants.
  • INCREMENTA LA PROMOCIÓ DE CIUTAT, és a dir Patrimoni, Cultura i Turisme. En concret, hi ha una clara aposta per Tàrraco Viva, l’aposta pels castells, pel turisme (augmenta l’aportació al Patronat de Turisme), l’aportació a les colles castelleres,.
  • Smart City i 2017: Són els projectes més importants de futur de la ciutat, ja que suposen una inversió econòmica important (un 57% d’increment) i d’equipaments esportius i d’altres com la Tabacalera, la urbanització de l’Anella Mediterrània... (xifrada en uns 45.000.000 – 50.000.000 €).
  • INCREMENT DE LA PARTIDA D’AJUTS PEL PAGAMENT D’IMPOSTOS: Un 13% més que l’any passat i inclou una novetat, la dació en pagament. Així mateix, també s’incrementa un 8% la partida del Fons Social d’Ematsa destinada a bonificar el rebut de l’aigua a les persones amb precarietat econòmica. És a dir, el proper any seran 65.000 euros els diners que es destinaran a aquesta finalitat. Un ajut que enguany ha beneficiat a 264 famílies tarragonines.

 

Podeu consultar el dossier de premsa en PDF.

Segells de reconeixement d’administració oberta