Esteu aquí: Inici Hisenda Notícies Notícies 2016 L'Ajuntament implanta una plataforma de gestió documental per a la conservació de documents electrònics

L'Ajuntament implanta una plataforma de gestió documental per a la conservació de documents electrònics

L'Ajuntament implanta una plataforma de gestió documental per a la conservació de documents electrònics

Ha estat finançada pels fons europeus FEDER i la Diputació de Tarragona
04/07/2016

 

L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat la fase de proves per a la implantació d’una plataforma de gestió documental i arxiu electrònic per a la gestió i conservació de documents electrònics, que es començarà a implantar gradualment a partir del 2017.

La plataforma d’arxiu digital permetrà el control, l’ús i la preservació de la documentació original -en format electrònic, suport físic o híbrid- gestionada en el desenvolupament habitual de l’activitat administrativa municipal. A més, també garantirà la gestió adequada dels documents, assegurant-ne l’autenticitat, la fiabilitat, la integritat i la disponibilitat futura al llarg del seu cicle de vida, basades en una aplicació informàtica que ofereixi una capa de gestió de documents i arxiu comuna al conjunt de l’Administració.

El cost total és de 115.360 € i el finançament va a càrrec del Fons Estructural de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2007-2013, que aporta el 50%, la Diputació de Tarragona el 25% i la resta, l'Ajuntament.

“Amb aquest projecte –explica el conseller de Serveis Centrals, Economia i Hisenda, Pau Pérez- l’Ajuntament de Tarragona podrà comptar amb el servei adequat al volum de documents que la nostra administració requereix, i assegurar la conservació i l’accés a tota aquesta documentació pública amb vistes al futur”.

Des de la implantació de la Llei 11/2007, de 22 de juny, d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, l'administració electrònica és cada cop més present en les relacions entre la ciutadania i l'Administració.

Durant el 2015 el portal municipal eTràmits va rebre 71.652 visites i es van consultar 817.796 fitxes informatives. Es van rebre 7.289 sol·licituds ciutadanes, de les quals 907 es van tramitar amb certificat digital.

La seu electrònica de l’Ajuntament de Tarragona va rebre 100.504 visites i el portal web,  976.658.

Segells de reconeixement d’administració oberta