Esteu aquí: Inici Hisenda Notícies Notícies 2018 L'Ajuntament de Tarragona ha avançat els objectius del Pla de Sanejament en 2 anys

L'Ajuntament de Tarragona ha avançat els objectius del Pla de Sanejament en 2 anys

L'Ajuntament de Tarragona ha avançat els objectius del Pla de Sanejament en 2 anys

L’exercici comptable s’ha tancat amb un romanent de tresoreria positiu de 6.294.779,16 euros
L'Ajuntament de Tarragona ha avançat els objectius del Pla de Sanejament en 2 anys El conseller d’Economia i Hisenda, Pau Pérez, aquest matí durant la presentació de la liquidació del pressupost de 2017.
09/03/2018

L'Ajuntament ha aprovat la liquidació del pressupost del 2017 amb un romanent de tresoreria per despeses generals de 6.294.779,16 euros. Després de finançar la incorporació de romanents i de la despesa compromesa a l'exercici 2018, els recursos disponibles són de 3.071.615,79 euros.

Aquesta quantitat es destinarà a substituir el finançament de determinades inversions del pressupost d'enguany, que estaven previstes amb venda de patrimoni.

Després de finançar la incorporació de romanents de l'exercici 2017. Per tant, els recursos disponibles per l'exercici 2018 és de 3.071.615,79. Aquesta quantitat es destinarà, en primer lloc, a l'amortització de deutes per un import de 2.720,3 milions d'euros, amb aquesta operació, l'Ajuntament continuarà reduint –un any més– a zero els deutes pendents d'exercicis anteriors. En segon lloc, es destinaran 3.071.615,79 a substituir el finançament de determinades inversions del pressupost d'enguany, que estaven previstes amb venda de patrimoni.

Amb aquest romanent de tresoreria –i en funció dels criteris que determini el Ministeri d'Hisenda– l'Ajuntament de Tarragona destinarà el romanent de tresoreria a habitatge social, a la millora dels centres educatius, al Pla de Biblioteques, a la substitució de contenidors soterrats i a inversió en via pública a tota la ciutat.

"L'Ajuntament de Tarragona ja s'ha avançat amb l'acompliment del Pla de Sanejament. S'ha fet una bona execució dels ingressos i les despeses, així ho demostra la liquidació del pressupost de 2017. Podrem sortir un any abans del Pla de Sanejament i l'Ajuntament de Tarragona reduirà a zero els deutes pendents d'exercicis anteriors", destaca el conseller d'Economia i Hisenda, Pau Pérez. I conclou: "Una dada més i rellevant és que l'execució del pressupost supera el 90,04 per cent, això demostra que les coses les hem fet bé".

Compliment del període mitjà de pagament a proveïdors
Una de les dades més positives és que el període mitjà de pagament a proveïdors se situa en 19,19, calculat segons el RD 635/2014 de 25 de juliol. Per tant, aquesta xifra indica que està per sota dels 30 dies establerts segons la normativa vigent.

En la línia del que marca el Pla d'Ajust
Finalment, la informe reflexa que hi ha un encaix entre el pressupost municipal i el Pla de Sanejament aprovat el 24/07/2009 i el Pla d'Ajust, que es va elaborar per incrementar les inversions.

Segells de reconeixement d’administració oberta