Esteu aquí: Inici Hisenda Notícies Notícies 2018 Els ingressos i l'estalvi incrementen en el quart trimestre de 2017

Els ingressos i l'estalvi incrementen en el quart trimestre de 2017

Els ingressos i l'estalvi incrementen en el quart trimestre de 2017

El període mig de pagament es troba en 22,05 dies, per tant, per sota del límit dels 30 dies establerts segons la normativa vigent. L’Ajuntament de Tarragona sortirà del Pla d’Ajust l’any vinent, un any abans del previst.
02/03/2018

Els ingressos corrents, les despeses, l'estalvi net i, fins i tot, el període mitjà de pagament de l'Ajuntament de Tarragona als proveïdors són positius. Així es desprèn de l'informe d'Intervenció General del quart trimestre de 2017 sobre l'execució del Pla d'Ajustament. Un document que evidencia que l'Ajuntament de Tarragona sortirà del Pla d'Ajust un any abans del previst (finalitzava el 2019).

Aquest informe recull que l'Ajuntament de Tarragona ha incrementat un 9.36% dels ingressos corrents respecte al Pla d'Ajust. El conjunt, els ingressos presenten un efecte positiu respecte a les mateixes previsions del Pla d'Ajust.
 


L'informe també diu que "al tancament de l'exercici 2017 presenta capacitat de finançament, acomplint al Pla d'Ajustament", explica el conseller d'Economia i Hisenda, Pau Pérez.

Pel que fa a les despeses corrents, s'ha rebaixat i força respecte a l'últim informe. En aquest sentit, l'increment només ha estat d'un 0,15% respecte a les previsions contemplades al Pla d'Ajustament, que es troba compensat per l'increment d'ingressos corrents.
 


Una altra dada positiva que inclou l'informe d'Intervenció General és que el període mitjà de pagament a proveïdors se situa en 22,05 dies, calculat segons el RD 635/2014 de 25 de juliol. Per tant, aquesta xifra indica que el període mitjà de pagament està per sota dels 30 dies establerts segons la normativa vigent.
Les dades són consolidades amb les empreses municipals.

Una altra de les magnituds financeres i pressupostàries que recull l'informe és l'estalvi net previst pel 2017. Aquest és positiu i, fins i tot, superior a la previsió del Pla d'Ajust. "Les dades demostren que al tancament de l'exercici 2017 presenta capacitat de finançament, acomplint a l'objectiu d'Estabilitat Pressupostària i això és molt important", subratlla Pau Pérez.

 

Finalment, el deute viu ha augmentat un 8,21% respecte a la previsió del Pla d'Ajustament per la concentració de nou deute per import de 19 milions d'euros i pel qual es va aprovar un Pla de Sanejament financer.

"L'informe d'Intervenció evidencia els bons resultats econòmics. És a dir, hi ha un encaix entre el pressupost municipal i el Pla d'Ajust", conclou el conseller d'Economia i Hisenda, Pau Pérez.

Nota: Les dades estan en milers.

Segells de reconeixement d’administració oberta