Esteu aquí: Inici Hisenda Notícies Notícies 2020 Se suspenen els procediments administratius i tots els terminis

Se suspenen els procediments administratius i tots els terminis

Se suspenen els procediments administratius i tots els terminis

Es retarda el termini de cobrament obligatori de les taxes i els impostos i els tràmits s'han de fer per via telemàtica
17/03/2020

La disposició addicional tercera del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, preveu la suspensió de tots els terminis per a la tramitació dels procediments de les entitats del sector púbic. En conseqüència, informem que s’entenen suspesos tots els procediments administratius i terminis que la persona interessada tingui pendents amb l’Ajuntament de Tarragona o amb algun dels seus organismes autònoms (PMTT, IMSST, PMET), per al període comprès entre el dia 14 de març i la data en la qual perdi vigència l’esmentat Reial Decret. Aquesta suspensió també afectarà els terminis de caducitat i de prescripció dels procediments que s’estiguin tramitant.

Tot això, sense perjudici que es puguin dictar actes d’ordenació i instrucció per evitar perjudicis greus i que, si és el cas, comptin amb la conformitat de la persona interessada. 

De la mateixa manera, a partir del dia 18 al migdia l’OMAC romandrà tancada al públic i fins que les noves garanties sanitàries no permetin la seva obertura. Excepcionalment, es recomana a qualsevol persona que vulgui realitzar un tràmit que ho faci telemàticament a través de la seu electrònica de l’Ajuntament.

Per a més informació us podeu adreçar als següents telèfons: 977 296 258 / 977 296 226 o enviar un correu electrònic a l’adreça omac@tarragona.cat.

En aquest sentit, es retardarà el termini de cobrament obligatori de les taxes i els impostos corresponents al any 2020 en funció del que duri l’estat d’alarma. Es tracta dels impostos de Béns Immobles, el de vehicles de tracció mecànica, així com la taxa de recollida d’escombraries i la del gual.

A més, us recordem que l’Ajuntament de Tarragona no cobrarà les taxes de terrasses i ocupació de via pública als bars i restaurants durant període que duri la prohibició derivada de la declaració de l’estat d’alarma. Tampoc hauran de pagar la taxa de la brossa tots els establiments que han hagut de tancar a causa de l’estat d’alarma decretat i que fa referència al Reial Decret 463/2020. 

Segells de reconeixement d'administració oberta