Esteu aquí: Inici Hisenda Notícies Notícies 2022 L'Ajuntament de Tarragona aprova una modificació de l'impost de la plusvàlua

L'Ajuntament de Tarragona aprova una modificació de l'impost de la plusvàlua

L'Ajuntament de Tarragona aprova una modificació de l'impost de la plusvàlua

El consistori també ha donat llum verd a l’aportació de 15.000 euros al Fons Català de Cooperació per a Ucraïna i a 599.899,17 euros per al projecte GreenBelt’26 que opta als Next Generation
11/03/2022

El Consell Plenari de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana. L’adaptació a la nova norma implica una reducció substancial de l’impost, a la vegada que també obre la possibilitat de la quota per qui hagi venut l’immoble per un import de 0 o inferior al preu de compra.

“Si una persona compra un immoble per 200.000 euros i, d’aquí a un any el ven, pagarà per aquests 200.000 euros. Però què passa si el ven per 400.000 euros? Doncs que el que fa és especulació i pagarà un preu més alt. Aquesta és la realitat. La diferència estarà en si es fa la transmissió d’un valor o es fa especulació”, ha subratllat el conseller de Serveis Centrals, Jordi Fortuny. I ha afegit: “Lamento que el nou sistema pel qual es regeix la plusvàlua la recaptació baixi un 40 per cent respecte al previst inicialment per 2022. És a dir, que passarem d’una previsió d’ingressos de 8 milions d’euros a una de 4,9, la qual cosa significa perdre 3 milions d’euros un any que fa falta més que mai amb un pressupost prorrogat com el que tenim”.

El consistori farà una aportació de 15.000€ al Fons Català de Cooperació per Ucraïna

El Consell Plenari extraordinari també ha donat llum verd a un modificatiu de crèdit que conté l’aportació de 15.000 € per al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament dins la Campanya de suport a la població víctima del conflicte armat a Ucraïna. “És una ajuda molt necessària per ajudar al poble ucraïnès”, ha remarcat el conseller de Cooperació, Hermán Pinedo.

L’Ajuntament, que està adherit al Fons Català, s’ha sumat d’aquesta manera, a les iniciatives d’aquest organisme que son, principalment accions d'assistència en les rutes de fugida a països de primera acollida (Polònia, Hongria, Romania, Moldàvia i/o Eslovàquia), d'assistència humanitària en origen (territori ucraïnès) i d'identificació d’accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida, en un enfocament de cooperació de municipi a municipi. 

Aprovat el modificatiu de crèdit per la consignació de 599.899,17 euros al projecte GreenBelt’26

El Consell Plenari d’avui també ha aprovat la consignació de 599.899,17 euros al projecte Tarragona GreenBelt’26, com a part de la despesa que haurà de ser assumida per l’Ajuntament de Tarragona en cas de ser beneficiari de l’ajut. Es tracta de l’impost sobre el valor afegit atribuïble a l’import del capítol d’inversió (21%) sobre 2.856.662,71 euros, ja que segons les bases de la convocatòria, IVA no és una despesa subvencionable i ha de ser aportada per part del beneficiari. La consellera Eva Miguel ha defensat que ”tenim un full de ruta elaborat per la Conselleria de Medi Ambient i el que faran els fons europeus és permetre accelerar tots els projectes previstos”.   

El projecte  té un pressupost total de 4.256.978,28 € i inclou accions de planificació, intervencions especifiques i iniciatives de governança, participació, comunicació i seguiment. La proposta inclou iniciatives en diferents entorns com el fluvial, marítim o terrestre.    

El projecte preveu la creació del Pla de gestió de l’Anella Verda de Tarragona com la naturalització de la llacuna del Parc de l’Anella Mediterrània, el foment de la biodiversitat al Parc de Sant Pere i Sant Pau i la restauració d’espais forestals erosionats en l’entorn del Pont del Diable. Un altre àmbit en el qual es vol intervenir de manera destacada son les platges de la ciutat, així com la desembocadura del riu Gaià, el riu Francolí i la renaturalització del tram urbà del Riu Clar. 

També inclou actuacions en diferents ecosistemes, així com la creació d’un pla de governança i participació que s’instituirà en el Consell Municipal del Medi Ambient de Tarragona. Finalment, es contempla la creació d’un pla de comunicació i sensibilitació que per una banda inclourà un programa d’educació ambiental per a escoles i famílies i per l’altra s’implementarà en un Pla de comunicació del projecte a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.    

Segells de reconeixement d'administració oberta