Esteu aquí: Inici Hisenda Notícies Notícies 2022 L'Ajuntament de Tarragona planteja congelar els impostos i les taxes municipals excepte la brossa

L'Ajuntament de Tarragona planteja congelar els impostos i les taxes municipals excepte la brossa

L'Ajuntament de Tarragona planteja congelar els impostos i les taxes municipals excepte la brossa

L’increment mitjà seria de 2 euros mensuals per fer front a l’escalada del preu del combustible i per adequar-se a la nova llei de residus
L'Ajuntament de Tarragona planteja congelar els impostos i les taxes municipals excepte la brossa Foto: Isaias Mena.
19/10/2022

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona proposa congelar els impostos de l’IBI, l’impost de vehicles de tracció mecànica i l’IAE. En canvi, planteja modificar la taxa d’escombraries, que s’incrementarà un 28% —és a dir, una mitjana de 2 euros mensuals a la recollida de la brossa domèstica— per l’obligatorietat de donar compliment a la nova Llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sols contaminats. Actualment no es cobreix amb la recaptació la totalitat de la despesa.

Aquesta actualització de la taxa de la brossa es deu a tres factors: 

  • L’obligació d’adaptar-se a la nova Llei de residus que exigeix als ajuntaments a recaptar pel servei que es presta.
  • L’escalada dels preus dels combustibles.
  • L’actual contracte de la brossa està indexat a l’IPC, que és més del 10 %.

“Amb la nova adjudicació la revisió del contracte de la brossa estarà lligada a l’estructura de costos, on serà revisable segons el salari dels treballadors i el combustible, però no estarà lligada a l’IPC ni a la resta de costos”, explica el conseller d’Economia, Hisenda i Neteja, Jordi Fortuny.

La comissió informativa on es portarà la proposta d’ordenances fiscals és aquest divendres, mentre que el Consell Plenari se celebrarà el 27 d’octubre.

Pagament avançat i fraccionat

També es manté el pagament avançat amb una bonificació del 2,5 % pels contribuents que s’hi acullin. Així mateix, es mantindrà el pagament fraccionat en deu mensualitats la bonificació aplicada als ciutadans que facin efectius el pagament dels tributs de forma avançada, en concret, el mes de febrer.

Segells de reconeixement d'administració oberta