Esteu aquí: Inici Hisenda Notícies Notícies 2022 L'equip de govern presentarà un primer modificatiu de crèdit a la propera Comissió Informativa de Serveis Centrals

L'equip de govern presentarà un primer modificatiu de crèdit a la propera Comissió Informativa de Serveis Centrals

L'equip de govern presentarà un primer modificatiu de crèdit a la propera Comissió Informativa de Serveis Centrals

El modificatiu inclou 8 milions per fer front a obligacions bancàries i inversions com el nou gimnàs de Sant Pere i Sant Pau o les càmeres de vigilància de la Part Alta
L'equip de govern presentarà un primer modificatiu de crèdit a la propera Comissió Informativa de Serveis Centrals Imatge de la roda de premsa.
20/01/2022

Dilluns se celebrarà una Comissió Informativa de Serveis Centrals on l’equip de govern proposa l’aprovació d’un modificatiu de crèdit per poder atendre a les obligacions bancàries, els contractes compromesos i inversions llargament reivindicades com el nou gimnàs i vestidors a la piscina de Sant Pere i Sant Pau o les càmeres de videovigilància de la Part Alta. “És un projecte que tenim enllestit i a punt d’executar perquè es tracta d’un deute històric, ja que és el primer equipament municipal esportiu de la ciutat, que està més en precari i que dóna servei a 20.000 habitants. Les inversions inicials també inclouen temes de seguretat prioritaris i urbanístics com la redacció del nou POUM”, remarca el conseller de Serveis Centrals, Jordi Fortuny.

Des de l’1 de gener, l’Ajuntament de Tarragona compta amb un pressupost prorrogat, la qual cosa significa que la situació de partida és de 163 milions d’euros de despesa corrent. És a dir, el pressupost base aprovat el 28 de desembre de 2020 per fer front a tot l’any 2021 va ser de 163 milions d’euros de despesa corrent.

Per enguany, el consistori a més a més s’enfronta a partides que, tot i ser obligatòries, han vist incrementat el seu cost. Es tracta dels contractes compromesos que, a causa de la inflació o a les actualitzacions previstes per contracte, han incrementat el seu preu. Alguns exemples són: 

 • Increment de 19.000 euros en els lloguers
 • 163.000 euros més del contracte de residus
 • 15.291 euros del contracte de coloms
 • 15.707 euros del contracte de neteja de platges
 • 10.000 euros més del contracte de manteniment de zones verdes
 • 250.000 euros més de contracte de Salvament de les platges i la senyalització. Aquest contracte és una prioritat per mantenir el nivell de seguretat a més platges i durant més temps. També inclou un increment dels sous dels socorristes d’acord al salari base.

Les altres obligacions que el govern municipal ha de fer front només iniciar-se aquest any 2022 és l’increment en 2,2 milions d’euros en les amortitzacions de crèdit. I afegeix: “Estem obligats per llei a pagar primer el deute amb els bancs abans de fer front a qualsevol altra despesa”, remarca el conseller de Serveis Centrals.

Una altra de les partides que figuren al pressupost d’enguany són els salaris als treballadors municipals. Enguany, l’Estat estableix que s’apliqui un increment del 2% que les retribucions. “Entenem que és imprescindible aquest increment salarial davant una situació d’inflació que sobrepassa el 6%”, remarca el conseller Jordi Fortuny.

En definitiva, en total l’increment de despesa obligada se situa en 5.632.000 euros i, per fer-hi front, l’equip de govern comptarà amb partides inicials del 2021 que es redueixen o es donen de baixa. “Moltes d’aquests baixes ja estan previstes en el pressupost que vam presentar i estaven ben estudiades”, subratlla Jordi Fortuny. Entre elles figuren la reducció en 400.000 euros del contracte de l’enllumenat o 109.072 euros del contracte de tractament de tèrmits. “Són majoritàriament partides de les que prescindirem a principi d'any, quan encara no és urgent utilitzar-les, i que s'hauran d'anar incrementant amb futurs modificatius", apunta el conseller Fortuny.

Proposta inicial d’inversions

El modificatiu de crèdit que es debatrà a la Comissió Informativa de Serveis Centrals de dilluns vinent planteja una proposta d’inversions inicial xifrada en 2.152.000 euros a l’espera de completar-se més endavant per via de nous modificatius de crèdit. “Aquestes inversions inicials se centren en projectes llargament reivindicats com el nou gimnàs de Sant Pere i Sant Pau o altres  també absolutament necessaris com és dotar de més seguretat la ciutat”, argumenta el conseller Fortuny. Per aquest motiu, el modificatiu de crèdit hi contindrà:

 • Nou gimnàs i vestidors de la piscina de Sant Pere i Sant Pau: 1.507.000 euros. “És un deute històric i és la instal·lació esportiva més precària que hi ha a la ciutat i que dona servei a  20 mil habitants. Amb aquest projecte quadrupliquem els vestidors de piscina, creem la zona d’aigües, dotem de gimnàs i facilitem l’accessibilitat al pavelló de Sant Pere i Sant Pau”, explica el conseller Jordi Fortuny.
 • Material inventariable de seguretat ciutadana (armilles, equips de protecció, uniformes): 50.000 euros
 • Un vehicle de la Guàrdia Urbana (40.000 euros)
 • Reparació de l’estructura i la teulada de l’edifici de la Guàrdia Urbana per solucionar les goteres: 120.000 euros
 • Càmeres vigilància de la Part Alta: 150.000
 • Vehicle protecció Civil: 35.000 euros
 • Redacció del POUM (per fer encàrrecs d’informes necessaris per a la redacció del nou pla general): 250.000 euros
Segells de reconeixement d'administració oberta