Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2013 Tarragona acull l'exposició "#dretscompartits" i el debat "Diàleg amb la ciutadania sobre el futur de la UE"

Tarragona acull l'exposició "#dretscompartits" i el debat "Diàleg amb la ciutadania sobre el futur de la UE"

Tarragona acull l'exposició "#dretscompartits" i el debat "Diàleg amb la ciutadania sobre el futur de la UE"

La mostra exposarà els drets fonamentals i d'altres que la Unió ha legislat per tal de protegir-nos tant quan som al nostre país com quan ens desplacem o residim a fora.
03/07/2013


A partir del dimecres 3 de juliol, Tarragona acollirà una exposició dedicada als drets dels europeus i un debat ciutadà sobre el futur de la UE. Aquesta mostra itinerant, organitzada per la Comissió Europea amb motiu de l’Any Europeu dels Ciutadans, compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i de l’oficina Europe Direct Tarragona. En aquestes ponències es tractaran temes de gran interès pel ciutadà com:

Donar a conèixer els drets que tenim com a ciutadans de la UE

La mostra ‘#dretscompartits’ exposarà els drets fonamentals i d'altres que la Unió ha legislat per tal de protegir-nos tant quan som al nostre país com quan ens desplacem o residim a fora. Es parla tant del dret a la no discriminació com del dret a accedir a la seguretat social i als serveis bàsics; del dret de viure, treballar i estudiar en qualsevol país de la UE i de drets relacionats amb qüestions més quotidianes com ara les tarifes del mòbil o el que podem reclamar com a consumidors. Amb la inauguració d’aquesta exposició, organitzada en el marc de l’Any Europeu dels Ciutadans 2013, la Representació de la Comissió Europea vol apropar la UE i el seu projecte als tarragonins i les tarragonines.


Després de la inauguració de l’exposició, tindrà lloc un ‘Diàleg amb els ciutadans sobre el futur de la UE’, que comptarà a més de la participació de l’alcalde i el representant de la Comissió Europea, amb la participació del professor de la Universitat Rovira i Virgili, Santiago Castellà; i amb la moderació del periodista i director del diari Més Tarragona, Carles Abelló.

 

Compartir drets a les xarxes socials

Aquesta exposició convida els europeus a conèixer els seus drets, a exercir-los plenament i a fer-ne difusió compartint-los a les xarxes socials. Així, les possibilitats d’interacció que ofereixen plataformes com ara Twitter i Facebook, juntament amb l’ús de codis QR, donen un paper actiu als visitants d’aquesta mostra permetent-los d’ampliar els continguts des del telèfon mòbil i de compartir-los als seus perfils a les xarxes socials. També s’ha creat l’etiqueta #dretscompartits, per aplegar els continguts que es van generant a la xarxa sobre els diferents drets que repassa la mostra.

L'exposició es va inaugurar a Barcelona el 9 de maig, amb motiu del Dia d'Europa. Després ha iniciat un itinerari per diverses ciutats i municipis de Catalunya i les Illes Balears. La mostra es podrà veure a l’IMET de Tarragona fins el 14 de juliol.

 

  • Inauguració de l’exposició #dretscompartits: dimecres, 3 de juliol a les 19 h. Debat sobre els drets dels ciutadans de la UE a càrrec del delegat de la Comissió Europea de Catalunya i les Illes Balears, Ferran Tarradellas; i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.
  • Dates: del 3 al 14 de juliol
  • Lloc: Sala d’Actes de l’IMET. Ramon i Cajal n. 70, Tarragona.
Segells de reconeixement d'administració oberta