Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2014 Europa en primera persona

Europa en primera persona

Europa en primera persona

Europe Direct Tarragona organitza un cicle de tallers sobre la importància del Parlament Europeu.
14/03/2014

Del 22 al 25 de maig, més de 400 milions de persones podrem escollir el nou Parlament Europeu, l’única institució de la UE que està escollida directament per la ciutadania. Gairebé 5 milions i mig de catalans podrem votar en aquestes eleccions que marcaran una nova etapa a la història de la UE. Junts podrem actuar, reaccionar i decidir.

Hi ha canvis importants que vénen donats per l’aplicació del Tractat de Lisboa i que marcaran una nova fita a la història de la UE. Per primer cop, la ciutadania podrà decidir qui serà el president de la Comissió Europea, l’òrgan executiu de la UE. A més, els candidats a ocupar les diferents carteres de l’executiu, els Comissaris, també s’hauran de sotmetre al rigorós examen de l’Eurocambra abans d’accedir al càrrec al què han estat proposats.

El centre Europe Direct Tarragona ha organitzat un cicle de tallers per donar a conèixer la importància del Parlament Europeu i, en conseqüència, de participar en aquestes eleccions. A més, es farà un debat a la URV el dilluns dia 24 de març per tractar del paper del Parlament Europeu des del punt de vista d’un ex President, Enrique Barón, dues periodistes, Carme Colomina i Teresa Carreras, i un politòleg, Xavier Ferrer.

 

Tallers

Els nostres drets com a ciutadans europeus – 18 de març, 10 h Aula Gent Gran Activa

Com ens protegeix la Unió Europea davant els nostres drets com a ciutadans? Fa res per a garantir el benestar social, el cobrament de les pensions o evitar els abusos en les tarifes de la llum? Com podem fer sentir la nostra veu, les nostres queixes i com podem influir en la presa de decisions? A través d’una narració interactiva coneixeràs les oportunitats i garanties que la Unió Europea ens ofereix.

Emprenedoria i comerç en els països de la Unió Europea – 18 de març, 18 h Tarragona Impulsa

Et preocupa com internacionalitzar els teus serveis? Vols arribar a un nombre més ampli de clients? T’has plantejar d’obrir noves oficines en altres països de la Unió Europea? Necessites trobar socis i col·laboradors per al teu projecte empresarial? A través d’una narració interactiva coneixeràs les oportunitats i facilitats que la Unió Europea t’ofereix com a emprenedor

Voluntariat i cooperació a la Unió Europea – 19 de març, 19 h Espai Jove Kesse

Saps com pot ajudar-te la U.E. en la teva tasca com a voluntari? Com trobar projectes i iniciatives en altres països? Tens coneixements i competències però no pots desplaçar-te? Des de la Unió Europea s’ofereixen eines per a realitzar tasques de voluntariat des de casa i també ajudar-te en la formació, contacte i acollida en projectes de voluntariat en un altre país. A través d’una narració interactiva coneixeràs les oportunitats i facilitats que la Unió Europea ens ofereix.

Joves i oportunitats dins la Unió Europea – 20 de març, 19 h Espai Jove Kesse

T’has plantejat estudiar en un altre país? O buscar noves oportunitats de feina? El títol universitari que tinc serveix en un altre país? Puc seguir la meva tasca de voluntari si sóc fora d’Espanya? A través d’una narració interactiva coneixeràs les oportunitats i facilitats que la Unió Europea t’ofereix.

Segells de reconeixement d'administració oberta