Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2014 La bona salut del programa Erasmus

La bona salut del programa Erasmus

La bona salut del programa Erasmus

El programa va començar fa vint anys, i el nombre d'estudiants que s'ha beneficiat d'una beca Erasmus ha anat creixent de forma ininterrompuda
14/07/2014

 

Erasmus és un dels programes de la Unió Europea amb més èxit. Segons les xifres fetes públiques recentment, l’any 2013, un total de 270 000 estudiants van rebre finançament per anar a una universitat d'un altre país de la UE. El programa va donar suport també a l'intercanvi de 52.624 professors que van ampliar estudis, fer períodes de pràctiques, van impartir classes o rebre formació. En total el 10% dels estudiants de la UE ha passat o està passant una part dels seus estudis, o la totalitat, en un altre país, amb el suport d'Erasmus o d'altres mitjans públics i privats.

Tot i tenir les beques més baixes, Espanya ha estat el país que més joves ha enviat a estudiar o a realitzar pràctiques (39.249), seguida de França (35.311) i Alemanya (34.891). També Espanya va ser el destí més popular, ja que va acollir a 40.202 estudiants; li van seguir Alemanya (30.368) i França (29.293).

El futur de l’Erasmus +

Erasmus+, el nou programa d'educació, formació, joventut i esport de la UE, va començar la seva marxa al gener de 2014. Té un pressupost total de gairebé 15.000 milions d'euros per al període 2014-2020, el que suposa un augment del 40% en comparació amb l'etapa anterior.

Modalitats d’Erasmus+

  • Erasmus+ per estudis: Els estudiants que desitgen realitzar part dels seus estudis en un altre país han d'haver cursat com a mínim el segon any d'estudis en una institució d'educació superior. El període d'estudis pot variar entre 3 i 12 mesos.
  • Períodes de pràctiques Erasmus+: Els estudiants poden accedir a un període de pràctiques Erasmus+ des del primer any dels seus estudis superiors. L'estada pot ser d'entre dos i dotze mesos.
  • Erasmus+ per al personal: El personal docent ha de presentar un programa d'ensenyament a la seva institució o empresa d'enviament, aprovat per la institució de recepció. Així mateix, el personal que vulgui sol·licitar una beca de formació Erasmus també ha d'aconseguir que el seu programa sigui acceptat per la institució o empresa d'enviament i per la institució o empresa de recepció.
  • Cursos intensius d'idiomes Erasmus (EILC): Erasmus ofereix cursos especialitzats de les llengües menys utilitzades i ensenyades de la UE, per ajudar els estudiants a preparar els seus estudis o els seus períodes de pràctiques a la UE. Els cursos s'organitzen en els països en els quals s'utilitzen oficialment aquestes llengües.

Guia del programa Erasmus+

Segells de reconeixement d'administració oberta