Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2015 El Parc Infantil de Nadal obrirà del 26 de desembre al 4 de gener

El Parc Infantil de Nadal obrirà del 26 de desembre al 4 de gener

El Parc Infantil de Nadal obrirà del 26 de desembre al 4 de gener

Hi haurà zones de jocs sobre cultura, creativitat, enginy, circ, esport, salut, medi ambient, civisme i aventura.
El Parc Infantil de Nadal obrirà del 26 de desembre al 4 de gener Presentació del Parc de Nadal 2015-16.
15/12/2015

El Parc Infantil de Nadal de Tarragona obrirà les seves portes del 26 de desembre al 4 de gener de 2016, al recinte firal del Palau de Congressos, al carrer d'Orosi, davant de la Renfe. Enguany el tema del Parc de Nadal serà  “Els cinc sentits” i l'espai s’organitzarà en vuit zones de joc: medi ambient i civisme, cultura, creativitat, enginy, circ, esport, salut i  aventura.

Hi haurà més de 30 tallers, dels quals 21 són novetat, on els nens i nenes podran descobrir els 5 sentits del cos humà: la vista, l’olfacte, el gust, l’oïda i el tacte. Una gran carpa de circ de la Cia Passabarret, un circuit de karting, a través de l’empresa Tàrraco Karting, o una pista de gel organitzada per Tarragona 2017, són algunes de les novetats més destacades que podrem trobar en l’edició d’aquest any.

El Parc Infantil de Nadal comptarà amb la visita de dues de les figures més representatives de la ciutat: la Cucafereta i l’Elefant de la Cavalcada dels Reis Mags d’Orient de Tarragona, que protagonitzarà un taller a l’entorn de l’Auca de la Cavalcada.

També s’han volgut sumar a la màgia del Parc els alumnes de l’Institut Cal·lípolis que, juntament amb el Departament per la Promoció de la Salut, organitzen un taller de cuina on els nens i nenes aprendran a fer una pila de receptes saludables.

Enguany s’han abaixat preus, concretament els de les entrades del matí (passen de 4 a 3 euros) i de les entrades de l’adult acompanyant (que passen de 2 a 1 euro).

La consellera de Joventut, Ivana Martínez, ha manifestat que els objectius del Parc són “oferir un espai d’oci per a les famílies durant les vacances de Nadal basat en una línia educativa i pedagògica de transmissió de valors i promoure l’esperit i la tradició del Nadal.”

Els horaris d’obertura seran  d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. El 26 de desembre al matí, el 31 de desembre a la tarda i l’1 de gener al matí, el parc estarà tancat.

Presència dels Drets dels Infants

Donar a conèixer Els Drets dels Infants és una de les apostes del Parc Infantil de Nadal.

Hi haurà un taller que permetrà que els nens coneguin quins són els seus drets i alhora la seva aplicació a nivell Europeu. De la mà del Consell Municipal d'Infants de Tarragona, els nens podran crear una manualitat que consisteix a fer un quadre en 3D. Amb diferents capes, es construirà aquest quadre amb relleu de cada dret de l’infant i, a més a més, el podran decorar.

En el taller d’Europe Direct Tarragona, els nens coneixeran quins són els Drets dels Ciutadans europeus (solidaritat, igualtat, justícia, ciutadania, llibertat i dignitat) tot elaborant una galeta en forma d’estrella.

Un any més, els infants tindran l’oportunitat de muntar a cavall o en poni i experimentar amb el fang per crear diferents figures.

Després de l’èxit de les darreres edicions, aquest any es tornarà a comptar amb l’activitat de construcció de Kapla Catalunya, que compta amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Tarragona. També es repetirà per tercer any el taller de Petits enginyers.

Com ja és habitual durant els darrers anys, el Parc comptarà amb un taller en immersió lingüística en anglès, amb monitors nadius, a càrrec de Jigsaw British School.

El Servei Català de Trànsit, el Museu del Port de Tarragona, FCC o la Granja Corral Neri són uns dels col·laboradors que segueixen participant de forma activa al Parc de Nadal, però ho faran amb tallers totalment diferents.

Les entitats i les empreses de la ciutat aposten pel Parc de Nadal

Cada any són més les entitats i empreses que es volen sumar a aquest projecte nadalenc. Enguany es comptarà amb l’empresa Identika, que organitza un taller on els nens i nenes de la ciutat podran dissenyar els seus propis perfums i també amb l’acadèmia Estudiar És Fàcil, que ensenyarà com muntar una postal de Nadal amb la tècnica Scrapbooking. D’ altra banda, també hi haurà la presència de la Colla Gegantera i Festera de les Dominiques que aproparan els capgrossos als més petits i l’Associació de Celíacs de Catalunya amb un taller que té com a objectiu donar a conèixer què és ser celíac i quins aliments sense gluten poden menjar els nens i nenes celíacs.

En el marc del Conveni que signat enguany entre l’Associació de Celíacs de Catalunya i el Club dels Tarraconins, el Parc de Nadal garanteix que tots els productes alimentaris que hi haurà en els tallers són sense gluten. 

Altres activitats dins el Parc

A més dels tallers nous, s’afegeixen altres activitats alternatives.

Una gimcana relacionada amb la nova auca de la Cavalcada dels Reis Mags. Els infants hauran de cercar 10 imatges de l’Auca de la Cavalcada que estaran amagades pel Parc Infantil de Nadal. Aquells que aconsegueixin trobar totes les imatges, entraran en un sorteig de 10 caixes regal del nou karaoke de les Macedònia i de 40 entrades per les projeccions de les darreres pel·lícules de Disney Pixar, Atrapa La Bandera i Inside Out, al Palau de Congressos de Tarragona els dies 29 i 30 de desembre.

Com cada any, se sortejaran 5 places per rebre els Reis Mags d’Orient, el dia que arribin a Tarragona, el 5 de gener de 2016. Els guanyadors es publicaran el mateix dia 5, a les 12 hores al web del Club dels Tarraconins: www.tarraconins.cat.

La Fira d’atraccions estarà a la part exterior del recinte firal. Els viatges s’hauran de pagar a banda i no estaran inclosos amb l’entrada del Parc de Nadal. Tindran un preu d’1'5 € per fitxa.

El dilluns 4 de gener, el Parc Infantil de Nadal comptarà amb la presència d’un dels Patges de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient perquè els nens i nenes puguin fer arribar les seves cartes. El  31 de desembre al matí,  també hi haurà la visita de l’Home dels Nassos, que acabarà el seu recorregut per la ciutat fent una visita al Parc de Nadal.

Serveis per a les famílies

El Parc de Nadal vol seguir sent un espai còmode per a les famílies, per això es comptarà amb un punt d’informació del Club dels Tarraconins, on es podran resoldre tot tipus de dubtes. També es faran carnets de soci i es vendrà marxandatge del Club.

Novament hi haurà una zona de serveis a l’abast dels més petits. Una Baby Zone, per alletar els nadons i equipada amb microones per escalfar el menjar i canviadors. També es disposarà d’un pàrquing de cotxets.

Els nens i nenes que disposin de la Targeta de Transport Escolar Millorada podran assistir al Parc de Nadal gratuïtament amb bus. El nou sistema de TTE permet utilitzar el carnet qualsevol dia de dilluns a diumenge i en període de setembre a juny (inclosos els dies de vacances de Nadal). Les línies que arriben al Parc de Nadal són la número 2 i la número 24 (parada “Estació”). La correspondència amb els barris de Llevant i de Ponent serà a les parades de “Ramón y Cajal”, “Pere Martell” i “Pau Casals”.

Molts espectacles i exhibicions

Gràcies a la participació de moltes entitats de la ciutat, es comptarà amb una programació estable i extensa d’espectacles a l’escenari del Parc.  Els espectacles  seran  d’animació infantils, exhibicions esportives, màgia, tallers i dansa.

La clausura del Parc es farà amb un gran espectacle final, a càrrec de Pot Petit, sota el títol El Pot Petit i La Melmelada Band. I després, una batucada final amb el grup Kukupraks. Per aquesta tarda, la Nineta i l’Ivori convoquen a tots els nens i nenes a venir disfressats al Parc de Nadal i així sumar-se a la gresca.

Prop d’un centenar de persones treballaran al Parc de Nadal

Durant el mes de novembre, el Club dels Tarraconins ha dut a terme el procés de selecció dels monitors que s’encarregaran de cada taller. En total es van rebre més de 500 currículums, 27 dels quals han estat els seleccionats. Els monitors destaquen pels seus currículums acadèmics, per la seva experiència en el món del lleure i per les seves habilitats de relació i connexió amb els infants.

Per aquesta edició s’ha comptat amb una directora en pràctiques de l’Escola de l’Esplai, que ha ajudat l’equip de direcció del Parc amb les tasques de coordinació i producció.

També es comptarà amb la col·laboració voluntària d’una vintena de joves. La majoria volen repetir l’experiència de l’any passat. La resta són fruit d’una col·laboració amb el centre obert “Som-hi tots” de Càritas, Fundació Trebor i Tarragona 2017.

Avantatges per als socis del Club dels Tarraconins

Tots els socis que ensenyin el seu carnet del Club a les taquilles del Parc de Nadal, tindran un descompte en l’entrada. El descompte no serà acumulable.

Segells de reconeixement d'administració oberta