Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2015 El Senat de Tarragona clama contra el tancament de l'Hemeroteca

El Senat de Tarragona clama contra el tancament de l'Hemeroteca

El Senat de Tarragona clama contra el tancament de l'Hemeroteca

Els 27 senadors i senadores municipals es van reunir dissabte a la nova comissaria de la Guàrdia Urbana.
16/12/2013

 

El senat de Tarragona és òrgan assessor de l’alcalde i aquest dissabte s'ha reunit a porta tancada per tractar diversos temes, entre els quals destaca el tancament de l'Hemeroteca. L'acord en contra ha estat unànime. “Ha estat un clam contra el tancament d’aquest servei i s’ha pres l’acord d'instar a la Fundació Catalunya la Pedrera perquè no ho faci. També s’insta a les institucions tarragonines a defensar la seva continuïtat” ha manifestat Francisco Zapater, conseller de Relacions Ciutadanes.

Entre els altres temes que s’han posat damunt de la taula, destaca el de posar a un carrer de la ciutat el nom del matrimoni tarragoní format per Leandre Saun i Carme Casas. Leandre Saun va ser un dirigent del PC i un dels regidors del primer ajuntament democràtic de la ciutat i històric lluitador antifranquista. La seva muller, Carme Casas, va ser una històrica sindicalista i lluitadora antifranquista.

També ha proposat oferir un espai de les noves dependències de la Guàrdia Urbana a la Generalitat, atès que a Tarragona no hi ha un espai de reunió per als fills de pares divorciats amb els seus progenitors.

El senat de Tarragona, ha proposat també omplir un buit al saló de Tarragonins Il·lustres amb un personatge femení, obrint-se ara un període de reflexió al respecte.

Finalment s’ha plantejat la possibilitat d’endegar una campanya publicitària d’educació, urbanitat i civilitat.


Acord del senat de Tarragona contra el tancament de l’Hemeroteca

L’Hemeroteca de Tarragona és una eina de vital importància per la ciutat i una de les més importants de Catalunya i de l’Estat Espanyol, motius pels quals el Senat de Tarragona acorda per unanimitat:

1. Instar la Fundació Catalunya La Pedrera per tal que abandoni la decisió inicial de tancar l’Hemeroteca.

2. Instar les institucions tarragonines per defensar aferrissadament la continuïtat de l’Hemeroteca fins a les últimes conseqüències.

Segells de reconeixement d’administració oberta