Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2015 L'Ajuntament de Tarragona signa un conveni de col·laboració amb el síndic de Greuges de Catalunya

L'Ajuntament de Tarragona signa un conveni de col·laboració amb el síndic de Greuges de Catalunya

L'Ajuntament de Tarragona signa un conveni de col·laboració amb el síndic de Greuges de Catalunya

Per pal·liar els possibles contratemps que ocasiona l’ absència d’aquest servei i per a que la ciutadania estigui tranquil·la, el Síndic de Greuges de Catalunya ja actua dins de les seves pròpies atribucions. Com a missió general té la defensa dels drets fonamentals i de les llibertats públiques dels ciutadans. Per això, supervisa l’actuació de les administracions públiques de Catalunya i del personal que en depèn o està vinculat a un servei públic.
L'Ajuntament de Tarragona signa un conveni de col·laboració amb el síndic de Greuges de Catalunya El conseller de Relacions Ciutadanes Francisco Zapater
14/02/2013

 

D’ençà que es va crear la figura del Síndic de Greuges municipal, han canviat els paràmetres inicials, principalment per la situació econòmica global. Per aquest motiu, la figura del Síndic de Greuges Municipal queda en suspès i l’Ajuntament ha signat un conveni amb el Síndic de Greuges de Catalunya.

Com a missió general té la defensa dels drets fonamentals i de les llibertats públiques dels ciutadans. Per això, supervisa l’actuació de les administracions públiques de Catalunya i del personal que en depèn o està vinculat a un servei públic.

“Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, té la voluntat de facilitar i promoure l’accés dels tarragonins i les tarragonines al Síndic de Greuges de Catalunya i avançar en la millora de la gestió de l’atenció ciutadana” ha afirmat Francisco Zapater, conseller de Relacions Ciutadanes.

El conveni garantirà -per part d’ambdues institucions- els drets de les persones en l’àmbit local, amb la màxima eficiència, experiència i estalvi de la despesa pública, combinant proximitat amb seguretat.

El Síndic de Greuges supervisa l’activitat de l’Administració local de Catalunya i la dels organismes públics o privats vinculats o que en depenen.

Però el Síndic oferirà a l’Ajuntament una visió singularitzada de supervisió, amb la tramesa d’un informe anual que reflecteixi la situació de les queixes tramitades a Tarragona i un detall estadístic de les consultes provinents de la nostra ciutat, sense que hagin arribat a constituir cap queixa.


El Síndic de Greuges de Catalunya tindrà la possibilitat d’assistir als plenaris municipals quan sigui necessari i exposar amb detall els informes que es derivin de la seva actuació i debatre’ls a partir de les opinions que puguin emetre els diferents grups municipals.
Es donarà la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic i que afectin competències municipals.

Les persones que vulguin presentar una queixa al Síndic ho poden fer:

a) de manera presencial o per correu ordinari a la seu del Síndic
b) per telèfon, trucant al 900 124 124
c) per correu electrònic a l’adreça sindic@sindic.cat
d) per fax al 933 013 187
e) pel web www.sindic.cat
f) lliurant-la als assessors del Síndic durant alguna de les seves visites al municipi
g) per mitjà dels impresos i sobres de franqueig pagat que estaran a l’abast dels habitants de la població en un lloc visible de les dependències municipals

Segells de reconeixement d’administració oberta