Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2015 Presentació de l'Associació d'Exconsellers Democràtics de l'Ajuntament de Tarragona

Presentació de l'Associació d'Exconsellers Democràtics de l'Ajuntament de Tarragona

Presentació de l'Associació d'Exconsellers Democràtics de l'Ajuntament de Tarragona

L’Associació, apadrinada per consellers en actiu, vol promoure la nostra ciutat a l’exterior; fent-se ressò de les seves potencialitats ja siguin culturals, turístiques o econòmiques; fomentar intercanvis d’experiències i relacions amb d’altres associacions similars a l’estat i a Europa; i finalment, fomentar les relacions amb les nostres ciutats agermanades.
Presentació de l'Associació d'Exconsellers Democràtics de l'Ajuntament de Tarragona A la foto de Mauri i d’esquerra a dreta, començant per dalt: Robert Vendrell, Raul Font, i Jose Cosano. A sota, Francisco Zapater, Manolo Lopez Pasca, Emili Mateu, Alejandro Fernandez i Lluís M. Pagés.
09/11/2012

 

El 3 d’abril de l’any 1979 els ciutadans i ciutadanes de Tarragona van escollir lliurement –després de 40 anys de dictadura– els seus representants a l’Ajuntament i, quinze dies més tard, el 19 d’abril, es constituïa el nou ajuntament democràtic.

D’aleshores ençà, les persones que s’han dedicat a servir la ciutadania han participat activament en la difusió dels valors de la democràcia, ja sigui des del nostre Ajuntament o des d’altres entitats de la xarxa social. Els exconsellers han contribuït a convertir la institució municipal en un espai de debat i diàleg que ha de donant veu, ha escoltat i ha fet protagonistes als tarragonins.

Però la complicitat amb la ciutadania i la vocació de servei al poble romanen en el esperit dels exregidors i exregidores. Per aquest motiu, l’Associació d’exconsellers democràtics de l’Ajuntament de Tarragona es posa a disposició de l’Alcalde i el Plenari Municipal, en aquells temes que es consideren d’interès municipal, i sempre que rebi aquest encàrrec.

Francisco Zapater, conseller de Relacions Ciutadanes, ha donat la benvinguda a l’Associació d’exconsellers democràtics de l’Ajuntament de Tarragona: “Les persones que han servit a la democràcia en el decurs d’aquests anys, han contribuït a la transformació radical de la ciutat aportant molts beneficis” ha dit.

Actualment a Tarragona hi ha 98 homes i dones que tenen la condició d’exconsellers municipals. Formen part de la junta de l’Associació d’Exconsellers Democràtics de l’Ajuntament de Tarragona: Manuel Lopez Pasca, com a President, Raul Font, secretari i Lluís Maria Pagés, tresorer.

Segells de reconeixement d’administració oberta