Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2016 L'històric dirigent veïnal de Sant Salvador, Pere Anglada, ja té una plaça al seu barri

L'històric dirigent veïnal de Sant Salvador, Pere Anglada, ja té una plaça al seu barri

L'històric dirigent veïnal de Sant Salvador, Pere Anglada, ja té una plaça al seu barri

L'alcalde de Tarragona en funcions, Alejandro Fernández, ha recordat que era "una persona compromesa i representava el millor del moviment veïnal"
L'històric dirigent veïnal de Sant Salvador, Pere Anglada, ja té una plaça al seu barri Foto: Mauri
08/08/2016


L'alcalde de Tarragona en funcions, Alejandro Fernández, ha inaugurat aquest vespre la plaça Pere Anglada a Sant Salvador. La plaça major del barri ha canviat de nom en honor a aquest històric dirigent veïnal, que va presidir l'associació de veïns de 1988 a 1998. "En nom de la ciutat estem emocionats i orgullosos de tenir una plaça en honor a Pere Anglada. No massa sovint passa que aprovem les coses per unanimitat, però està clar que aquest és un acte de justícia", ha explicat Alejandro Fernández. I ha recordat: "Fa 17 anys que el vaig conèixer i sempre va destacar per la seva serenitat. Només necessitava la força de la paraula per defensar el seu barri". L'alcalde en funcions ha definit Pere Anglada com "una persona compromesa, que representava el millor del moviment veïnal i per la seva absència de sectarisme. En definitiva –ha afegit– obert i capaç d'entendre's amb tothom".

La seva filla, Mercè Anglada, ha agraït el reconeixement públic al seu pare i ha assegurat sentir-se "emocionada. El meu pare era una persona única, no he conegut cap altre com ell". La consellera de Festes i Patrimoni, Begoña Floria, també ha volgut recordar que "sense Pere Anglada Sant Salvador no seria com avui en dia el coneixem".

Pere Anglada i Duran va tenir un paper molt actiu a l'associació de veïns de Sant Salvador. Anglada, originari de Barcelona, va començar a estiuejar al barri de Sant Salvador als anys 70, on finalment es va instal•lar definitivament. Pere Anglada va ser una persona molt estimada pels veïns i veïnes, ja que va dedicar bona part de la seva vida a treballar i lluitar per millorar la qualitat de vida dels seus tarragonins de Sant Salvador. Durant el seu mandat, es van aconseguir fites com que l'enllumenat públic arribés a Sant Salvador, així com la instal•lació de voreres en diferents zones del barri.

També va aconseguir que els veïns del barri poguessin pagar el rebut de la llum mitjançant la Caja Provincial i així estalviar-se anar al centre de la ciutat. Una altra de les seves fites més destacades és haver fet possible la construcció del Pavelló Municipal d'Esports al Centre Cívic i va lluitar per assolir el desdoblament de la N-240.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta